Πικέρμι: Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού & Πολιτιστικού Συλλόγου «Διώνη» για την ανακατασκευή της οδού Ταϋγέτου

Ο Σύλλογός μας από την ίδρυσή του, έχει σταθερά στραμμένη την προσοχή του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του οικισμού της Διώνης, τόσο με την επισήμανσή τους ή/και την διατύπωση προτάσεων προς τις Αρχές, όσο και με την ηθική και υλική συνδρομή του στις προσπάθειες επίλυσής τους.

Στα πλαίσιο αυτό, ασχοληθήκαμε με το πρόβλημα της επικινδυνότητας της οδού Ταϋγέτου (εισόδου της Διώνης) συνυπογράφοντας σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου με τους άλλους Τοπικούς Συλλόγους. Λόγω της πιεστικής ανάγκης επίλυσης του προβλήματος δεν μείναμε μόνο στην ανάδειξή του, αλλά προχωρήσαμε σε πρόταση προς το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου να αναλάβει ο Σύλλογός μας την εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Η πρότασή μας έγινε δεκτή από το Δήμο και προχωρήσαμε στην ανάθεση της μελέτης, προβάλλοντας ταυτόχρονα το θέμα προς το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών σε συντονισμό με τη Δημοτική Αρχή, ώστε να εξασφαλισθεί και η αντίστοιχη χρηματοδότηση.

Η μελέτη ανακατασκευής της οδού Ταϋγέτου εκπονήθηκε από το μέλος του Συλλόγου μας και έμπειρο μελετητή Συγκοινωνιολόγο/Τοπογράφο Μηχανικό κ. Ιωάννη Κασούνη, σε συνεργασία με τον κ. Τ. Καστρήτσιο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και με τη σημαντική συμβολή του Μηχανικού και Ταμία του Συλλόγου μας κ. Γρηγόρη Γκούλη. Ευχαριστούμε όλους τους πιο πάνω συντελεστές της επιτυχούς κατάληξης της προσπάθειας. Σημειώνουμε ότι η μελέτη προσφέρθηκε αφιλοκερδώς από τον κ. Ιωάννη Κασούνη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Η μελέτη παραδόθηκε την 8/3/21 στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου, που είμαστε σίγουροι ότι θα την αξιοποιήσει άμεσα, ώστε πολύ σύντομα το χρονίζον πρόβλημα της επικινδυνότητας της οδού Ταϋγέτου να λυθεί με το σωστό και τεχνικά άρτιο τρόπο.

Θεωρούμε ότι οι εξελίξεις αυτές, πέραν της δρομολόγησης επίλυσης του προβλήματος, αναδεικνύουν και τη σημασία της ουσιαστικής συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής και των Τοπικών Συλλόγων προς το συμφέρον των κατοίκων.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας