Πικέρμι: Στην τελική ευθεία για να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα των κατολισθήσεων στο Ντράφι


Στο τελικό στάδιο μπαίνουν οι διαδικασίες για τα έργα αντιστήριξης στο Ντράφι μετά την πρόσκληση από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου προς τον ανάδοχο για υπογραφή της σύμβασης.

Έτσι το πολύ εντός 10 ημέρων όλα θα είναι έτοιμα για να αρχίσουν οι εργασίες οι οποίες θα δώσουν λύση στο πολύ σοβαρό πρόβλημα των κατολισθήσεων που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι για να φθάσουμε στο σημείο υλοποίησης χρειάστηκαν συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής με τη συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και ασφαλώς την ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής.

Δείτε ακόμα:  Δύο νέες προσλήψεις στο Δήμο Σπάτων Αρτέμιδος

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 153.970,78 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) θα υλοποιηθεί για λογαριασμό του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου με συγχρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου. Συγχρηματοδοτείται από Ίδιους Πόρους της Περιφέρειας Αττικής (Κ.Α.Ε. 9779.05.056) έως του ποσού των 150.000.00 € και από πόρους του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου έως του ποσού των 3.970,78 €

Τι περιλαμβάνει το έργο

Ειδικότερα θα κατασκευαστεί βραχοπαγίδα από σκυρόδεμα στη διασταύρωση της οδού Α. Κοραή και 25ης Μαρτίου (Ο.Τ. 142Α) στο Ντράφι. Πρόκειται να δημιουργηθεί τοιχίο αντιστήριξης σε μήκος 140 μ. με ύψος 1,60 μ. και διαμόρφωση του πρανούς για την αποφυγή πτώσεων βράχων στο οδόστρωμα. Επιπλέον προβλέπεται άρση καταπτώσεων εκατέρωθεν του καταστρώματος της οδού Ησιόδου με μήκος εφαρμογής 90 μ.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Αυτοψία Μπουρνούς - Πέππα στο Μεγάλο Ρέμα (φωτό)

Θα γίνει καθαίρεση των σαθρών τμημάτων των πρανών και επένδυση προστασίας με εύκαμπτα μεταλλικά πλέγματα.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου εκτός από τη δρομολόγηση των μεγάλων έργων όπως το αποχετευτικό δίκτυο της πόλης μας που είναι ήδη σε εξέλιξη, υλοποιεί και άλλα μικρότερα τα οποία συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών.

Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς αναφέρει:

“Φτάσαμε και στο σημείο πρόσκλησης για την κατασκευή αντιστηριξεων στο Ντραφι.

Δείτε ακόμα:  Πικέρμι: Να πώς συμβαίνουν οι τραγωδίες!

Πολύ δουλειά για να φτάσουμε εδώ από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και την συνδρομή χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής.

Και συνεχίζουμε”