Πικέρμι: Τι απαντά ο Μύρωνας Τσαγκαράκης για το πρόστιμο των 15.000 ευρώ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2023 και ο γιατρός, πλαστικός χειρουργός του ΕΣΥ και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική, Μύρων Τσαγκαράκης (ο οποίος τελικά δεν εξελέγη), χρησιμοποίησε προσωπικά δεδομένα ασθενών και νοσηλευόμενων από το αρχείο του νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός».


Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλε στον εν λόγω γιατρό πρόστιμο 15.000 ευρώ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, μετά από δύο καταγγελίες πολιτών οι οποίοι είχαν νοσηλευθεί στο «Ανδρέας Συγγρός» και είχαν λάβει προεκλογικά SMS από τον υποψήφιο βουλευτή.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έστελνε SMS στα κινητά τηλέφωνα πρώην και νυν ασθενών και νοσηλευόμενων στο νοσοκομείο προκειμένου να τον ψηφίσουν. Στο SMS έγραφε: «Εσύ που χειρουργήθηκες στο ΕΣΥ ψήφισε ΠΑΣΟΚ και Μύρωνα Τσαγκαράκη υποψήφιο στην Ανατολική Αττική, Κεντρική ομιλία 14/5 Δημαρχείο Ραφήνας 18:30» και στην συνέχεια ανέγραφε την διεύθυνσή του στο facebook.

Ο ίδιος μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” και τον δημοσιογράφο Θανάση Μαριόλα και εξήγησε το τι ακριβώς συνέβη.

Ο κ Τσαγκαράκης είπε πως πρόκειται για μία αστοχία και πως παραπονέθηκαν μόνο δύο άτομα. Είπε πως το πρόστιμο των 15.000 ευρώ είναι δυσανάλογο.

Έπρεπε να σκεφτώ πως θα έπρεπε να το κάνω διαφορετικά είπε ο κ Τσαγκαράκης.

Δείτε όλα όσα είπε

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.