Πικέρμι: Ξεκινά η δημοπράτηση για την κατασκευή του 1ου Παιδικού Σταθμού! (έγγραφα)


Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο με την 732/2020 απόφασή του, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και της Περιφέρειας για την κατασκευή του 1ου Παιδικού Σταθμού Πικερμίου συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 1.707.736,00 €, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημοπράτηση του έργου.

Ήδη ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς , μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπέγραψε την απόφαση «Ανάληψης Υποχρέωσης» για την άμεση εκκίνηση των απαιτούμενων διαδικασιών.

Σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των αναγκών προσχολικής αγωγής για τους κατοίκους της περιοχής του Πικερμίου – Ραφήνας και Διώνης. Ο παιδικός σταθμός θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που βρίσκεται επί των οδών Ολυμπιονικών, στη ΔΕ Πικερμίου. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή ενιαίου κτιρίου (ισόγειο και α’ όροφο με χώρους κύριας χρήσης) και υπόγειο (με βοηθητικές και υποστηρικτικές χρήσεις) σε οικόπεδο επιφάνειας 1.758,96 τ.μ. Επιπλέον προβλέπεται περίφραξη, διαμόρφωση χώρου στάθμευσης και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.

Δείτε ακόμα:  Πολιτική Προστασία Ραφήνας – Πικερμίου: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή (19/9)

Ο Παιδικός Σταθμός θα έχει συνολική δυναμικότητα εβδομήντα επτά (77) νήπια.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό μελέτης 1.707.736,00 € και συγχρηματοδοτείται από Ίδιους Πόρους της Περιφέρειας Αττικής (Κ.Α.Ε. 9733.05.017) έως το ποσό των 1.565.000,00 € και από ίδιους πόρους του Δήμου. Ραφήνας – Πικερμίου για το επιπλέον ποσό, ήτοι 142.736,00 € (KA 30-7311.01). Ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου συγχρηματοδοτεί το έργο εφόσον το ύψος του εργολαβικού συμφωνητικού υπερβεί το ποσό των 1.565.000,00 € (με ΦΠΑ).

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Δημοπρασία για την αγορά ακινήτου για τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων

Το έργο θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου, σύμφωνα με την με αρ. 55/2020 επικαιροποιημένη τεχνική μελέτη, που συντάχθηκε και θεωρήθηκε το Δεκέμβριο του 2019 από το Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου και εγκρίθηκε με την με αριθμό 13/2020 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας – Πικερμίου.

Με σχέδιο, επιμονή, και οργάνωση, ένα ακόμη έργο πνοής για τους πολίτες γίνεται πραγματικότητα.

Συνεχίζουμε ακούραστοι τη μάχη για μια καλύτερη πόλη με απόλυτη προτεραιότητα τα παιδιά μας .

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Φιλανθρωπικός Αγώνας Επίλεκτοι Λιμεναρχείου - Επίλεκτοι Δήμου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου