«Πικρό» ψωμί για τον Χρήστο Χολίδη – Η δικαστική διαμάχη του τραγουδιστή

Σε δικαστική διαμάχη για την αλυσίδα εστίασης που διατηρούσε με ένα ακόμη πρόσωπο έχει μπει ο γνωστός τραγουδιστής Χρήστος Χολίδης, που ζητά με αγωγή του -εκδικάστηκε την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου- από τον πρώην συνεταίρο του περίπου 170.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το αρχικό εγχείρημα ξεκίνησε από ένα κατάστημα στο Παλαιό Φάληρο και η επιτυχία ήταν τέτοια που επεκτάθηκε και στου Γουδή, στην Κηφισιά και τη Γλυφάδα, στα Βριλήσσια, στο Σύνταγμα, στο Κολωνάκι, στο Νέο Ηράκλειο και τη Θεσσαλονίκη.

Σνακ, εδέσματα, είδη αρτοποιίας ήταν τα «καλούδια» που πωλούσε είτε σε λιανική είτε σε χονδρική η εταιρία των δύο ανδρών, η οποία φέρεται να ιδρύθηκε με ένα σχετικά χαμηλό κεφάλαιο και έγινε γρήγορα επιτυχία. Οι δύο συνέταιροι είχαν ορισθεί συνδιαχειριστές, με τον τραγουδιστή να υποστηρίζει ότι η δική του συμμετοχή στη διαχείριση ήταν τυπική στην πραγματικότητα, καθώς την ασκούσε κατ’ αποκλειστικότητα ο συνέταιρός του.

Τον Δεκέμβριο του 2015, ο τραγουδιστής φέρεται να μεταβίβασε τις μετοχές του έναντι εικονικού τιμήματος στον συνέταιρό του και σε αλλοδαπή εταιρία. Οπως υποστηρίζει ο ίδιος, ουσιαστικά αποχώρησε από την εταιρία χάνοντας το σύνολο των κεφαλαίων του, αν και ποτέ δεν υπήρξε διαχειριστής στην πραγματικότητα, αλλά ο ρόλος του ήταν κυρίως προωθητικός και επικοινωνιακός, λόγω της αναγνωρισιμότητας που είχε από το τραγούδι. Ο ίδιος επισημαίνει στο δικαστήριο ότι αυτή η συμφωνία είχε αποτυπωθεί και σε πρακτικό γενικής συνέλευσης τον Απρίλιο του 2015, όπου συμφωνήθηκε ότι παραιτείται τυπικά και μόνο από διαχειριστής, χωρίς ωστόσο το εν λόγω πρακτικό να δημοσιευθεί εσκεμμένα, σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγγέλλει ο τραγουδιστής, προκειμένου να θεωρείται υπεύθυνος απέναντι στον νόμο.

Δείτε ακόμα:  Αθηνά Οικονομάκου: «Νιώθω έτοιμη για ένα δεύτερο παιδί» (βίντεο)

Αν και το αρχικό εγχείρημα των δύο ανδρών είχε στεφθεί από επιτυχία καθώς μετά το πρώτο κατάστημα κατάφεραν να αναπτύξουν δίκτυο franchise 12 καταστημάτων, τελικά η επιχείρηση δεν κατάφερε να επιβιώσει, με τον τραγουδιστή να χάνει κατά την αποχώρησή του το σύνολο της επένδυσής του, αφήνοντας υπόνοιες για διαχειριστικές ατασθαλίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τραγουδιστής κατά την αποχώρησή του είχε υπογράψει συμφωνητικό βάσει του οποίου όλες οι υποχρεώσεις τις εταιρίας θα βάρυναν τον συνέταιρό του.

Δύο χρόνια μετά την αποχώρησή του από την εταιρία και όταν για τις ανάγκες τις δουλειάς του απαιτήθηκε η έκδοση φορολογικής ενημερότητας, διαπίστωσε ότι υπάρχουν αρρύθμιστες και απλήρωτες οφειλές στο ΙΚΑ, οι οποίες άγγιζαν τις 100.000 ευρώ περίπου, αλλά και οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 60.000 ευρώ περίπου. Από την έρευνα που διεξήγαγε ο ίδιος, σοκαρισμένος, όπως περιγράφουν άνθρωποι του περιβάλλοντός του, διαπίστωσε ότι την επόμενη ημέρα της παραίτησής του συντάχθηκε συμβολαιογραφική πράξη που τον εμφανίζει να αναλαμβάνει τη συνδιαχείριση! Πρόκειται όμως για συμβολαιογραφική πράξη την οποία υπέγραψε, όπως υποστηρίζει, αφελώς, χωρίς να τη διαβάσει και χωρίς να εξετασθεί αυτή από δικηγόρο.

Δείτε ακόμα:  Πέθανε ο αδερφός της Βίκυς Μοσχολιού

Δυστυχώς, η περιπέτεια για τον τραγουδιστή συνεχίστηκε καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος και με χρέη από οφειλόμενα ενοίκια, αφού ξαφνικά είδε να εκδίδεται εις βάρος του διαταγή πληρωμής ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ από την ιδιοκτήτρια του ακινήτου, όπου βρίσκονταν τα γραφεία της εταιρίας. Μάλιστα, του επιβλήθηκε κατάσχεση εις χείρας τρίτου επί των τραπεζικών του καταθέσεων μέχρι το ποσό της οφειλής, με αποτέλεσμα να έχει δεσμευθεί ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός για το ποσό αυτό, το οποίο τελικά του αφαιρέθηκε ολόκληρο, καθώς στους λογαριασμούς του πρώην συνέταιρού του δεν βρέθηκαν χρήματα.

Η ληστεία το 2015 που έπαιξε στα δελτία

Η επιχείρηση του τραγουδιστή είχε απασχολήσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν υπήρξε προσπάθεια από κουκουλοφόρο να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο. Μάλιστα, οι κάμερες του καταστήματος είχαν καταγράψει καρέ καρέ τις κινήσεις του δράστη, ο οποίος ξημερώματα εκείνης της ημέρας είχε αρχικά διαρρήξει ένα διπλανό μαγαζί, το οποίο ήταν κενό και ξήλωσε τις γυψοσανίδες. Στη συνέχεια βγήκε στον ακάλυπτο χώρο του «Focaccino» και άνοιξε τρύπα στον τοίχο, η οποία τον «οδήγησε» στην τουαλέτα της καφετέριας, χωρίς να γίνει αντιληπτός και από τους περαστικούς.

Δείτε ακόμα:  Δημήτρης Σκουλός: Η πρώτη αντίδραση μετά τον σάλο για τη φωτογραφία πλάι στον άστεγο (video)

Ο δράστης είχε κατευθυνθεί στο γραφείο, στο οποίο υπήρχε ένα μικρό χρηματοκιβώτιο, που ήταν βιδωμένο στο δάπεδο. Από τις κινήσεις του φαινόταν να ήξερε προς τα πού πρέπει να κατευθυνθεί και τι ακριβώς να αναζητήσει, ενώ έφερε μαζί του τα απαραίτητα εργαλεία για να το ξηλώσει από το πάτωμα. Oταν επετεύχθη ο στόχος, σήκωσε το χρηματοκιβώτιο στα χέρια, ξήλωσε μία μικρή μεταλλική πόρτα που οδηγεί στον ακάλυπτο χώρο και προσπάθησε χαλαρός να ανοίξει το μεταλλικό κουτί, που είχε μέσα το ποσό των 450 ευρώ και έγγραφα της επιχείρησης. Παρά την οργάνωσή του ο δράστης δεν κατάφερε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, το οποίο άφησε τελικά εντός του καταστήματος.

«Ελειπα στο εξωτερικό και μόλις επέστρεψα με ειδοποίησαν. Ηταν φοβερό. Ανοιξε τρύπα από το διπλανό κατάστημα και πήρε το χρηματοκιβώτιο. Eκανε ολόκληρη καταδρομική επιχείρηση, η οποία μάλιστα έχει καταγραφεί και από τις κάμερες», είχε δηλώσει τότε ο δημοφιλής τραγουδιστής.

eleftherostypos.gr