Πιστεύει κανείς ότι δεν έπρεπε να σταματήσουν τα πανηγύρια;

Τη ματαίωση των πανηγυριών σε όλη τη χώρα μέχρι το τέλος Ιουλίου, την εντατικοποίηση των ελέγχων στα χερσαία σύνορά μας, και την επέκταση των ελέγχων και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες αποφάσισε, -όπως διαβάσατε στο irafina.gr- να εισηγηθεί στην Κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Το μέγα ερώτημα είναι γιατί αυτό δεν είχε ήδη γίνει και ας έβρισκε έναν τρόπο το υπουργείο οικονομικών να αποζημιώσει τους εργαζόμενους σε ανάλογες εκδηλώσεις.

Δεν μπορεί να καταγράφονται παρόμοιες εικόνες ανεμελιάς και συνωστισμού όταν μάλιστα η Κοζάνη και γενικότερα η βόρεια Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί εστία μόλυνσης από τον κορoνοϊό. Για να μην αναφερθούμε στην προσωπική ευθύνη. Αυτή ήδη έχει πάει περίπατο έως ότου αρχίσουν γεμίζουν ξανά τα επείγοντα των νοσοκομείων.

Όσο για την πρωινή σύσκεψη, αποφασίστηκε:
– να ενταθούν οι στοχευμένοι έλεγχοι με έμφαση στα σύνορα του Προμαχώνα. Όπως είπε ο κ. Πέτσας τα στοιχεία από τους ελέγχους δείχνουν ότι τα θετικά τεστ ήταν 4πλασια σε σχέση με το αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος».
– θα ελέγχονται εξονχυσιτκά τα έγγραφα όσων μπαίνουν από τον Προμαχώνα. Σε περίπτωση πλαστού εγγράφου θα επιβάλονται κυρώσεις
– να ενισχυθούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία με τον κ. Πέτσα να σημειώνει ότι το Σαββατοκύριακο έγιναν 1011 έλεγχοι μόνο στην Κακαβιά.
– να ανοίξουν οι απευθείας πτήσεις από 15 Ιουλίου με τη Βρετανία και από τις 22 Ιουλίου με τη Σουηδία
– να ανοίξουν από το τέλος Ιουλίου πτήσεις και από άλλες χώρες που μέχρι σήμερα δεν είναι στην «λευκή λίστα», όπως π.χ. οι ΗΠΑ με την υποχρέωση επιδείξης αρνητικού ελέγχου που θα έχει γίνει έως 72 ώρες νωρίτερα.

  • Φωτό αρχείου

Πηγή: www.kourdistoportocali.com