Πλαστική χειρουργός Ιωάννας: Η παρουσία της στο δικαστήριο δείχνει τη δύναμη ψυχής που έχει – Έχει εγκαύματα σε όλο το σώμα

Για τη δύναμη ψυχής που έδειξε η Ιωάννα Παλιοσπύρου κατά την παρουσία της χθες Τετάρτη στο δικαστήριο μίλησε η Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο, κυρία Μαρία Καλοφώνου, η οποία την φροντίζει εδώ και 1,5 χρόνο μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι.

Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», η κυρία Καλοφώνου επισήμανε πως πως είχε ανησυχία σαν ιατρός, για το στρες στο οποίο υπόκειται η Ιωάννα.

«Το στρες πάντα σωματοποιείται στο δέρμα και σε όλα τα όργανα. Ανησυχούμε αλλά θεωρώ πως είναι δικαίωμά της, να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία. Δείχνει το χαρακτήρα και τη δύναμή της», είπε για τη παρουσία της κοπέλας.

«Η Ιωάννα έχει εγκαύματα σε όλο της το σώμα. Εστιάζουμε περισσότερο στο πρόσωπο αλλά έχει κάψει επίσης το τριχωτό της κεφαλής, τη ράχη, τον θώρακα, τον κορμό και τα χέρια. Στους μηρούς έχουμε πάρει εμείς μοσχεύματα. Στην ουσία, από τα γόνατα και κάτω έχει υγιές δέρμα η Ιωάννα», είπε η πλαστική χειρουργός.

Δείτε ακόμα:  Επίθεση με βιτριόλι: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στον εισαγγελέα η υπόθεση

Συνέχισε λέγοντας: «Αυτό το δέρμα ναι μεν δεν έχει ανοιχτές πληγές αλλά ποτέ δεν θα είναι ένα δέρμα φυσιολογικό». Πρόσθεσε ότι η κίνηση τη δυσκολεύει και η πίεση την πονάει σε σημεία που οι ουλές είναι υπερτροφικές.

«Η Ιωάννα έχει καταβάλει μια υπερπροσπάθεια για να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο. Είναι όμως ο χαρακτήρας της τέτοιος που το κάνει να φαίνεται σαν κάτι απλό, που όμως δεν είναι», είπε η κ. Καλοφώνου για τη παρουσία της άτυχης Ιωάννας και τη δύναμη ψυχής που έχει, όταν εμφανίστηκε τη Τετάρτη στο Δικαστήριο.

Δείτε ακόμα:  Επίθεση με βιτριόλι: Το βραχιόλι που χάρισε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στους δημοσιογράφους

Μιλώντας για τις δυσκολίες που έχει περάσει μέχρι σήμερα η Ιωάννα αναφέρθηκε η γιατρός δύσκολα στα χειρουργεία που έχει κάνει η κοπέλα και στα οποία διακυβευόταν ακόμα και η ζωή της αλλά και σε αυτά που θα ακολουθήσουν. Όπως τόνισε έχουν γίνει έως τώρα εννέα χειρουργεία.

«Το πρώτο τρίμηνο είχε χειρουργεία σχεδόν κάθε εβδομάδα γιατί υπήρχε θέμα ζωής ή θανάτου. Ήταν αναγκαία. Στη συνέχεια έγιναν πιο αραιά. Τώρα θα κάνουμε νέα χειρουργεία αλλά χωρίς τη διαδικασία του κατεπείγοντος για λειτουργικούς και αισθητικούς λόγους. Για αποκατάσταση θέσης όπως στον τράχηλο, στα χέρια, γύρω από το στόμα, στη μύτη».

Δείτε ακόμα:  Μητέρα και γιος έχασαν το μάτι τους από επίθεση Αφγανού ληστή με τσεκούρι -"Μας διέλυσαν τη ζωή- Ο γιος μου ακόμα τρέμει"

Για το πότε η Ιωάννα θα βγάλει τη μάσκα αποκατάστασης με την οποία εμφανίστηκε χθες, η κυρία Καλοφώνου είπε: «Κάθε περιστατικό πoυ έχει ουλές, ειδικά μετεγκαυματικές, έχει τη τάση αυτές τις ουλές να τις υπερτρέφει, δηλαδή να φουσκώνουν. Αυτό που κάνει η μάσκα, είναι να πιέζει έτσι ώστε να είναι πιο επίπεδες και αν έχουν καλύτερη εξέλιξη. Δεν φοράει τη μάσκα για να κρυφτεί αλλά γιατί πρέπει να τη φοράει. Δεν είναι κάλυψη αισθητική. Θα συνεχίσει να τη φοράει για ένα βάθος απροσδιόριστου χρόνου».