Πλεύρης για θάνατο του 49χρονου: Δεν του δόθηκε η ευκαιρία να τον δει γιατρός

Στο περιστατικό με τον θάνατο του 49χρονου Θοδωρή στην Πάτρα, ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» με πόνο στην πλάτη και τον έδιωξαν με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα, αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε ότι «δεν του δόθηκε η ευκαιρία να τον δει γιατρός» και πρόσθεσε ότι «εάν τον είχε δει, ακόμη και λανθασμένη διάγνωση να είχε γίνει, θα μιλούσαμε για ιατρικό λάθος. Αλλά εδώ μιλάμε για ένα ευρύτερο πρόβλημα καθώς ο 49χρονος βρέθηκε σε μια διαδικασία χωρίς καμία βοήθεια».

Ο ίδιος τόνισε ότι «1-2 ώρες πριν από το περιστατικό του 49χρονου, στο ίδιο νοσοκομείο και από την ίδια νοσηλεύτρια έγινε ορθή διαχείριση άλλου περιστατικού καθώς βάσει πρωτοκόλλου κάλεσε γιατρό ο οποίος τον εξέτασε και τον παρέπεμψε σε άλλο νοσοκομείο».

«Στο περιστατικό του 49χρονου η διάγνωση δεν έγινε από γιατρό. Ο άνθρωπος αυτός πήγε και έγινε εκτίμηση μη ορθή από την νοσηλεύτρια ότι δεν έχρηζε παρακολούθησης από γιατρό και έπρεπε να πάει σε άλλο νοσοκομείο» υποστήριξε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας διεμήνυσε, επίσης με αφορμή όσα ειπώθηκαν πως όταν δεν εφημερεύει ένα νοσοκομείο είναι κλειστό, ότι «δεν υπάρχουν κλειστά νοσοκομεία. Προφανώς οι πολίτες πρέπει να πηγαίνουν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία γιατί εκεί υπάρχουν ανοιχτά αρκετά τμήματα. Το πρωτόκολλο λέει πως αν για κάποιο λόγο κάποιος άνθρωπος βρεθεί σε ένα νοσοκομείο που δεν εφημερεύει η διάγνωση θα πρέπει να γίνει από γιατρό. Άπαξ και ένα περιστατικό μπει σε νοσοκομείο τότε το νοσοκομείο οφείλει να το διαχειριστεί».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.