Πλοία: Ηχούν την Τετάρτη οι σειρήνες – Διαβάστε γιατί


Όλες οι σειρήνες στα πλοία θα ηχήσουν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου σχετικά με το θέμα των ναυτικών που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε πλοία λόγω κορονοϊού.

Έτσι, λοιπόν, τα πλοία θα σφυρίξουν στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι κυβερνήσεις όλων των χωρών του κόσμου για το καίριο θέμα της αλλαγής των πληρωμάτων. Χιλιάδες ναυτικοί – ανάμεσά τους και Έλληνες – παραμένουν εγκλωβισμένοι σε άλλες χώρες και εξαιτίας της διακοπής των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συνδέσεων.

Σ’ αυτό το πλαίσιο αυτό, της προσπάθειας κινητοποίησης των κυβερνήσεων, εντάσσεται και η κίνηση του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου να καλέσει “την Τετάρτη (8/7) και ώρα 12 το μεσημέρι τοπική, τους πλοιάρχους των πλοίων που ελλιμενίζονται σε λιμένες σε όλο τον κόσμο, να σημάνουν με την σειρήνα τους και αφού προηγουμένως έρθουν σε επικοινωνία με τις τοπικές αρχές”.

“Το θέμα της αλλαγής των ναυτικών που παραμένουν εγκλωβισμένοι, παραμένει επί της ουσίας, προς το παρόν, άλυτο, παρά τις από κοινού προσπάθειες των φορέων της ναυτιλίας αλλά και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ)”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δείτε ακόμα:  Τραυματίστηκε αστυνομικός έπειτα από συμπλοκή και καταδίωξη σε έλεγχο

Σύμφωνα με το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο, σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 400.000 ναυτικοί που βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό στη θάλασσα και έχουν ξεπεράσει τα συμβόλαιά τους ή βρίσκονται σε κάποιο λιμάνι και περιμένουν τον επαναπατρισμό τους.

“Η 8η Ιουλίου είναι μια τέλεια στιγμή να υπενθυμίσουμε σε όλους του ηγέτες να εξετάσουν τον αντίκτυπο του Covid – 19 και να χαρακτηρίσουν αυτούς τους ανθρώπους ήρωες του παγκόσμιου εμπορίου αλλά και να υποκινήσουν ναυτικές και αεροπορικές συνδέσεις για την ασφαλή επιστροφή αυτών των ανθρώπων”, καταλήγει το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο.

ΑΠΕ – ΜΠΕ