Πνέει τα λοίσθια η ΑΜΚΕ “Μάτι Ξαναζώ” – Προς παραίτηση οι κάτοικοι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις όσο αφορά την Αστική Μη Κερδοσκοπική Επιχείρηση (ΑΜΚΕ), «Μάτι ΞαναΖω», η οποία όπως σας έχουμε ενημερώσει μέσα από το irafina.gr, είχε συσταθεί τον περασμένο Οκτώβριο, με σκοπό να διαχειριστεί τα χρήματα του Ειδικού Λογαριασμού Αποκατάστασης Πυρόπληκτων, καθώς και άλλες χορηγίες ή δωρεές, προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα έργα στις πληγείσες περιοχές σε Μάτι, Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας Νέο Βουτζά, Προβάλινθο και Αμπελούπολη.


Με κοινή ανακοίνωση τους οι κ.κ Νίκος Σκουλής και Αλέξης Ανδρονόπουλος (εκπρόσωποι των κατοίκων από τις  πληγείσες περιοχές και μέλη της ΑΜΚΕ), αναφέρουν την πρόθεση τους να αποχωρήσουν, τονίζοντας πως για οποιαδήποτε αποτυχία της ΑΜΚΕ  «Μάτι ΞαναΖω», δεν είναι υπεύθυνοι οι κάτοικοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του irafina.gr, μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει επίσημη παραίτηση, καθώς δεν έχει γίνει  συνεδρίαση ή σύγκληση του οργάνου.

Ερωτηματικό επίσης παραμένει, ποια θα είναι η  Κυβερνητική πρωτοβουλία προς τους κατοίκους και τις τοπικές συλλογικότητες που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι κ.κ Σκουλής και Ανδρονόπουλος στο τέλος της ανακοίνωση τους

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Έχοντας μεγαλύτερη ενασχόληση στα θέματα της ΑΜΚΕ, αφού εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια, καταλήξαμε εδώ και δύο εβδομάδες, με αίσθημα ευθύνης, στην απόφαση ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε άλλο.

Οι δυο εβδομάδες “σιωπής” της ΑΜΚΕ δείχνουν τις σοβαρές διεργασίες που προκλήθηκαν.
Είναι ξεκάθαρο ότι πλέον ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ τα αρμόδια Υπουργεία να κάνουν τη δουλειά τους.

Θέσαμε όλα τα προβλήματα της περιοχής (αμίαντος, άδειες, υλοτόμηση, καθαρισμός, ΕΧΣ, υποδομές κλπ) που τα ξέρετε όλοι. Αξιώσαμε άμεσες λύσεις. Δεν δικαιολογείται καμία καθυστέρηση και ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ καμία μετάθεση ευθυνών προς την ΑΜΚΕ και ιδιαίτερα προς τους 10 εθελοντές κατοίκους που μετέχουν στο ΔΣ, από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς φορείς, οι οποίοι σύμφωνα και με τον νόμο 4626/2019 και την ΠΝΠ 24/7/19 ΟΥΔΕΠΟΤΕ απεκδύθηκαν των αρμοδιοτήτων και ευθυνών τους ΟΥΤΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ από την ΑΜΚΕ.

Έχουν τεράστιες ευθύνες τόσο για την καταστροφή όσο και για τις καθυστερήσεις στη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε μέχρι σήμερα.

Πολύ σύντομα θα υπάρξει Κυβερνητική πρωτοβουλία προς τους κατοίκους και τις τοπικές συλλογικότητες που θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Θεωρούμε ότι όλοι οι κάτοικοι και φορείς πρέπει να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση για το καλό του τόπου μας.

Νίκος Σκουλής,
Αλέξης Ανδρονόπουλος