ΠΟΕΔΗΝ: Μεγαλώνει η λίστα ασθενών που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ

Δραματική είναι πλέον η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, όπου αυξάνονται συνεχώς οι ασθενείς που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παραθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τουλάχιστον 53 άνθρωποι νοσηλεύονται επί μέρες σε κοινούς θαλάμους (28 χθες, Τρίτη) και συγκεκριμένα τρεις στο Θριάσιο, ένας στο Αττικό, επτά στο Τζάνειο, οκτώ στη Νίκαια, 12 στο Γεννηματάς, τρεις στο Λαϊκό, ένας στη Παμακάριστο, ένας στο Ιπποκράτειο, δύο στο Αγία Όλγα, εννέα στο Σισμανόγλειο και έξι στο Αλεξάνδρας ευρισκόμενοι στη καρδιολογική μονάδα.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος «ασφαλώς και υπάρχουν και άλλοι», σημειώνοντας ότι υπάρχουν επίσης διασωληνωμένα περιστατικά εκτός ΜΕΘ δεκάδων άλλων παθήσεων, ενώ η λίστα αναμονής για ΜΕΘ μεγαλώνει.

Ο κ. Γιαννάκος επαναλαμβάνει ότι τα γενικά νοσοκομεία μετατρέπονται σε ειδικά νοσοκομεία κορωνοϊού, με τελευταίο παράδειγμα τον Ερυθρό Σταυρό.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Πόσα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα (16/9) στην Ανατολική Αττική

«Εντελώς ξαφνικά εκκενώνεται. Τι σχεδιασμός είναι αυτός; Έλεγαν για το Τζάνειο, μετά το ΓΟΝΚ και τελικά ο Ερυθρός», σημειώνει και προσθέτει: «Ο ιδιωτικός τομέας προστατεύεται. Φύλλο πορείας επιστράτευσης τώρα σε υποδομές και προσωπικό του ιδιωτικού τομέα».

«Γίνεται επιλογή ασθενών με ηλικιακά και θεραπευτικά κριτήρια. Όμως ποιος μπορεί να αποφασίζει σε ποιόν ασθενή θα αυξηθούν οι πιθανότητες να ζήσει; Ποιος μπορεί να στερήσει σε έναν ηλικιωμένο που πληρώνει μία ζωή φόρους και εισφορές για περίθαλψη την δυνατότητα να δώσει την ύστατη μάχη για τη ζωή του με καλύτερους όρους μέσα από μια ΜΕΘ;», τονίζει εκ νέου.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Πόσα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα (20/9) στην Ανατολική Αττική

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει για το νοσοκομείο Αλεξάνδρα, χαρακτηριστικό του αδιεξόδου όπως λέει.

«Νοσηλεύει περί τα 60 περιστατικά κορωνοϊού. Επειδή είχε έξι ασθενείς με κορωνοϊό διασωληνωμένους στις κλινικές σε λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ που δεν διακομίζονταν μεταφέρθηκαν για ασφάλεια στη καρδιολογική Μονάδα. Συνεχίζουν όμως να βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ στο ΕΚΑΒ.

Τα διασωληνωμένα γενικά περιστατικά τα μετέφεραν στη ΜΑΦ οκτώ κλινών που είναι γεμάτη και υπάρχουν και τρεις σοβαρά ασθενείς σε φορεία. Αν είναι δυνατόν εμφράγματα σε φορεία», σημείωνει.

Η πληρότητα των ΜΕΘ-COVID στην Αττική

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχουν δέκα κενές κλίνες ΜΕΘ-COVID στο Λεκανοπέδιο. Αναλυτικότερα:

Δείτε ακόμα:  Επιστρέφουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα - Πώς θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια

Νοσοκομείο Σισμανόγλειο: 14 στις 14 κλίνες γεμάτες.
Νοσοκομείο Αγία Όλγα: 9 στις 9 κλίνες γεμάτες.
Νοσοκομείο Γεννηματάς: 16 στις 16 κλίνες γεμάτες.
Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: 58 στις 58 κλίνες γεμάτες.
Νοσοκομείο Νίμιτς: 6 στις 6 κλίνες γεμάτες.
Νοσοκομείο Ελπίς: 6 στις 6 κλίνες γεμάτες.
Νοσοκομείο Ιπποκράτειο: 12 στις 12 κλίνες γεμάτες και 4 διασωληνωμένοι στη ΜΑΦ.
Νοσοκομείο Ασκληπιείο: 12 στα 12 κλίνες γεμάτες.
Νοσοκομείο Τζάνειο: 10 στα 10 κλίνες γεμάτες.
Νοσοκομείο Αττικό: 43 στα 43 κλίνες γεμάτες.
Θριάσιο Νοσοκομείο: 17 στα 17 κλίνες γεμάτες.
Νοσοκομείο ΚΑΤ: Με μόλις δύο ΜΕΘ κενές, 49 στα 51
Νοσοκομείο Σωτηρία: 76 στις 84 κλίνες γεμάτες, σύνολο οκτώ κενές

cnn.gr