Ποινική δίωξη για βιασμό σε βάρος ακόμη ενός ηθοποιού – Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού ασκήθηκε σε βάρος ενός ακόμα ηθοποιού και ήδη η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί σε απολογία για να αποφασιστεί στη συνέχεια η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση, δηλαδή αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Μετά την άσκηση ποινική δίωξης σε βάρος των Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη, οι οποίοι ήδη βρίσκονται προφυλακισμένοι στη φυλακή Τρίπολης για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, που σήκωσε το βάρος των ερευνών για τις υποθέσεις αυτές, άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος ενός ακόμα ηθοποιού.

Η αξιόποινη πράξη φέρεται να τελέστηκε το έτος 2020, δηλαδή πριν από μόλις ένα χρόνο.

Η σχετική καταγγελία έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά το κύμα αποκαλύψεων στο πλαίσιο του κινήματος του ελληνικού #metoo μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, και συγκεκριμένα δια του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πασχάλη Τσαρούχα, ο οποίος προσκόμισε όπως είχε θεσμική υποχρέωση τα στοιχεία που περιήλθαν εις γνώση του Σωματείου προκειμένου να ερευνηθούν σε βάθος.

Δείτε ακόμα:  Νέα καταγγελία για γνωστό ηθοποιό – Διεγράφη από το ΣΕΗ – Έκλαψαν με την κατάθεση της κοπέλας

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας, αφού συγκέντρωσε το υλικό της δικογραφίας, κάλεσε τον ηθοποιό σε ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης. Ο ηθοποιός αρνήθηκε ότι βίασε, ισχυριζόμενος πως υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας. Ωστόσο, ο εισαγγελέας με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και η δικογραφία ανατέθηκε για τα περαιτέρω σε ανακριτή.

cnn.gr