Ποινική δίωξη για βιασμό σε βάρος ακόμη ενός ηθοποιού – Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Ποινική δίωξη για το κακούργημα του βιασμού ασκήθηκε σε βάρος ενός ακόμα ηθοποιού και ήδη η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί σε απολογία για να αποφασιστεί στη συνέχεια η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση, δηλαδή αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Μετά την άσκηση ποινική δίωξης σε βάρος των Δημήτρη Λιγνάδη και Πέτρο Φιλιππίδη, οι οποίοι ήδη βρίσκονται προφυλακισμένοι στη φυλακή Τρίπολης για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, που σήκωσε το βάρος των ερευνών για τις υποθέσεις αυτές, άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος ενός ακόμα ηθοποιού.

Η αξιόποινη πράξη φέρεται να τελέστηκε το έτος 2020, δηλαδή πριν από μόλις ένα χρόνο.

Η σχετική καταγγελία έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά το κύμα αποκαλύψεων στο πλαίσιο του κινήματος του ελληνικού #metoo μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, και συγκεκριμένα δια του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου Πασχάλη Τσαρούχα, ο οποίος προσκόμισε όπως είχε θεσμική υποχρέωση τα στοιχεία που περιήλθαν εις γνώση του Σωματείου προκειμένου να ερευνηθούν σε βάθος.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας, αφού συγκέντρωσε το υλικό της δικογραφίας, κάλεσε τον ηθοποιό σε ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης. Ο ηθοποιός αρνήθηκε ότι βίασε, ισχυριζόμενος πως υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας. Ωστόσο, ο εισαγγελέας με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη και η δικογραφία ανατέθηκε για τα περαιτέρω σε ανακριτή.

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.