Ποιοι τρεις μήνες; Στα «σκαριά» εμβολιασμός κατά του κορoνοϊού κάθε 9-12 μήνες

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη έριξε τη «βόμβα» μιλώντας σε πρωινή εκπομπή και απαντώντας σε ερώτηση για τις αντιδράσεις που ξέσπασαν με την ανακοίνωση της χορήγησης της τρίτης δόσης στο τρίμηνο μετά την θεωρητική -όπως αποδεικνύεται- ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Είπε ότι το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού πάει να γίνει σαν αυτό κατά της γρίπης και θα χορηγείται κάθε χρόνο, ή και λιγότερο!

«Όταν κάνουμε και τις τρεις δόσεις μαζί δυναμώνουμε τόσο πολύ τον οργανισμό και για την Όμικρον ακόμα και αν έχουμε πολλά περιστατικά. Στόχος είναι να ενισχύσουμε τον οργανισμό ώστε να έχει αντισώματα και να επιτεθεί στις μεταλλάξεις και τον ιό που δεν πρόκειται να φύγει αν δεν εμβολιαστούμε.

Δεν θα γίνεται εμβολιασμός κάθε 4 μήνες, αλλά κάθε 9-12 μήνες, όπως στην γρίπη, ανάλογα με το πότε θα αποφανθεί η Επιτροπή Εμβολιασμών», επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

Δείτε ακόμα:  Ακίνητα: Ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα για τις μεταβιβάσεις – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Στη συνέχεια, αφού συνέστησε σε όποιον πάει σε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα να κάνει προηγουμένως ένα rapid test, αναφέρθηκε στα δυσάρεστα περιστατικά με νέους ανθρώπους και παιδιά.

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι στον κορωνοϊό δεν υπάρχουν ηλικίες. Η νόσος μπορεί να κάνει πολλές επιπλοκές. Επηρεάζει και τους πνεύμονες και την καρδιά και τον εγκέφαλο. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η περικαρδίτιδα ξεπερνιέται, σε ποσοστό 95%-98%. Φυσικά, θα υπάρχει και περιστατικό που δεν μπορεί να τα καταφέρει, ακόμα και στις πιο απλές νόσους. Πρέπει να πάνε και τα παιδιά να εμβολιαστούν από 5 ετών και πάνω», σχολίασε.

Δείτε ακόμα:  Κλειστά σχολεία: Αλλαγές στα self test των μαθητών

Σε ότι αφορά τη μετάλλαξη Όμικρον και τα ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε: «Υπάρχουν ενδείξεις ότι καλύπτεται από τα εμβόλια. Το σημαντικό είναι το ποσοστό αποτελεσματικότητας. Είναι καθησυχαστικό το γεγονός ότι δεν καταγράφονται θάνατοι».