Πωλείται το γηροκομείο – κολαστήριο έναντι 3,7 εκατ. ευρώ – Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες

Όπως υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια, η επιχείρηση έχει πληρότητα 50 κλινών, δηλαδή 50 ασθενών, και μάλιστα υπάρχει λίστα για εισαγωγή ασθενών στην μονάδα!

Οι δύο ιδιοκτήτριες του γηροκομείου στα Χανιά έχουν οδηγηθεί στις κλειστές φυλακές Νεάπολης μετά την απόφαση για προσωρινή κράτηση μέχρι τη δίκη, ωστόσο οι αγγελίες για την πώληση του γηροκομείου παραμένουν online.

Μέχρι και σήμερα και παρά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις που έχουν καθηλώσει την κοινή γνώμη, το πωλητήριο είναι «στον αέρα», όπως αποκαλύπτει το zarpanews.gr.

To αντίτιμο της πώλησης φτάνει τα 3,7 εκ. ευρώ, ενώ η δομή περιγράφεται ως «μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων» με «απεριόριστη και ανεμπόδιστη θέα στο βουνό και στον κόλπο της Σούδας» η οποία «κατασκευάστηκε το 2008 ενώ το 2018 έγινε ριζική ανακαίνιση».

Όπως υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια, η επιχείρηση έχει πληρότητα 50 κλινών, δηλαδή 50 ασθενών, και μάλιστα υπάρχει λίστα για εισαγωγή ασθενών στην μονάδα!

«Αποφάσισα να πουλήσω την επιχείρηση λόγω πολλών ωρών εργασίας και κούρασης μια δεκαετία που την λειτουργεί» υποστηρίζει και συνεχίζει, λέγοντας πως «το οίκημα μπορεί να διαμορφωθεί με αλλαγή χρήσης σε μια μικρή ξενοδοχειακά μονάδα».

Το ερώτημα

Όπως σημειώνει το zarpanews.gr, το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί δεν έχει γίνει ακόμα δέσμευση του συγκεκριμένου περιουσιακού στοιχείου μέχρι να δικαστεί η υπόθεση και γιατί δεν έχει δοθεί εντολή να «κατέβει» αυτή η αγγελία από το διαδίκτυο.

Είναι προφανές πως τόσο η συνέχιση της λειτουργίας της όσο και η αγγελία πώλησής της υποβαθμίζουν το μέγεθος των καταγγελλόμενων και είναι εντελώς ασύμβατα με τις διώξεις για εγκληματική οργάνωση, για τις οποίες έχουν προφυλακιστεί οι κατηγορούμενες.

Έβαζαν ηλικιωμένους ακόμα και δωμάτιο που χρησιμοποιούσαν ως νεκροθάλαμο

Συνεχείς είναι οι φρικιαστικές αποκαλύψεις για το γηροκομείο – κολαστήριο στα Χανιά, που συνεχίζει να λειτουργεί με 41 τρόφιμους. Σύμφωνα με τελευταία μαρτυρία σε δωμάτιο που χρησιμοποιούσαν ως νεκροθάλαμο φιλοξενούσαν ηλικιωμένους.

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αφού ξεκαθαρίζει, μιλώντας στο neakriti.gr, ότι είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης για να διευκολυνθεί το έργο της, ανέφερε ότι «μεμονωμένα άτομα δεν μπορούν με τις πράξεις τους να αμαυρώσουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία που μέχρι σήμερα έχει αποδείξει επανειλημμένα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη της».

Συνεχίζει να λειτουργεί η δομή

Λίγες μόνο ημέρες μετά την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε ο εισαγγελέας Χανίων, με τους τέσσερις από τους επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του ιδιωτικού οίκου ευγηρίας να έχουν ήδη προφυλακιστεί, η δομή συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της, φιλοξενώντας 41 ηλικιωμένους.

Φιλοξενούσαν ηλικιωμένους σε νεκροθάλαμο

Μία από τις δεκάδες μαρτυρίες – σοκ, ανέφερε πως κατά καιρούς ηλικιωμένοι φιλοξενήθηκαν ακόμη και στο δωμάτιο που χρησιμοποιούσαν ως νεκροθάλαμο. Ήταν ωστόσο το κερασάκι στην τούρτα. Η αστυνομική έρευνα έδειξε επίσης ότι οι νοσηλευτές ανά βάρδια ήταν ελάχιστοι σε σχέση με τον αριθμό των φιλοξενουμένων κι ότι η τακτική της καθήλωσης των τροφίμων ήταν στο ημερήσιο πρόγραμμα.

Στο ερώτημα γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν διαπιστώσει όσα φριχτά συνέβαιναν εις βάρος ανήμπορων τροφίμων, φαίνεται να απαντούν εν μέρει πρώην εργαζόμενοι της δομής που κατέθεσαν ότι οι ιδιοκτήτριες ενημερώνονταν πριν από κάθε έλεγχο φροντίζοντας ακόμη και να κρύψουν τους υπεράριθμους ηλικιωμένους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.