«Πόλεμος» Μαυρίδη – Κουρτάκη με φόντο Μαξίμου και… Μαρινάκη

Σε «ανοιχτό πόλεμο» εξελίσσεται η κόντρα δύο κορυφαίων στελεχών φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, του εκδότη της εφημερίδας Παραπολιτικά, Γιάννη Κουρτάκη, και του εκδότη της εφημερίδας Φιλελεύθερος, Θανάση Μαυρίδη.

Η αρχή έγινε μετά από δημοσίευμα των Παραπολιτικών, σύμφωνα με το οποίο ο «Φιλελεύθερος», της ομάδας του Liberal, εφημερίδα που στήριξε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και που ανέστειλε εδώ και μερικούς μήνες την έκδοσή της, φτιάχτηκε σε συνεργασία με το γραφείο του κ. Μητσοτάκη και μια διαφημιστική εταιρεία «με σκοπό να αποτελέσει το “ευαγγέλιο” του προέδρου Κυριάκου», όπως αναφέρεται.

Η απάντηση εκ μέρους του Θανάση Μαυρίδη, ο οποίος μάλιστα σε άρθρο του στο Liberal εμπλέκει στην υπόθεση το πρακτορείο «Άργος» ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, αφήνοντας αιχμές για τις πραγματικές κυκλοφορίες των εφημερίδων και για «εκνευρισμό διαφόρων παρατρεχάμενων».

Δείτε ακόμα:  Δημήτρης Λάλος: Τι είπε για τον Σασμό και η τρυφερή εξομολόγηση στην σύζυγο του και την 4χρονη κόρη του

Υπενθυμίζει δε με νόημα πως «σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο πρακτορείο διανομής Τύπου “Άργος”».

Αναλυτικά, το δημοσίευμα των Παραπολιτικών έχει ως εξής:

«Μια φορά και έναν καιρό στο γραφείο ενός αρχηγού κόμματος (Μητσοτάκης), ένας δημοσιογράφος και μια διαφημιστική εταιρεία, η V+O, είχαν αποφασίσει να γίνουν και εκδότες. κάπως έτσι είχε προκύψει η επιτυχημένη (ανέστειλε προσφάτως την κυκλοφορία της) εφημερίδα “Φιλελεύθερος”. Στόχος να δημιουργηθεί ένα Μέσο που θα αποτελεί το “Ευαγγέλιο” του προέδρου Κυριάκου. Παρά το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν κάτι εκατομμύρια (προφανώς σε ευρώ), το εγχείρημα δεν κατάφερε να συναντήσει την απήχηση του αναγνωστικού κοινού. Ωστόσο, από την εξέλιξη της εκδοτικής προσπάθειας, εσχάτως πληροφορήθηκα ότι υπήρξε και ένας κερδισμένος: Η διαφημιστική V+O των Βαρβιτσιώτη – Ολύμπιου, που χειρίστηκε διάφορα για λογαριασμό του καλού συναδέλφου Θανάση Μαυρίδη. Να φανταστείτε ότι ακόμα και το ένθετο που επιμελούνταν συγγενικό πρόσωπο του Βαρβιτσιώτη είχε καταφέρει να εξασφαλίσει χορηγία από την Εθνική Τράπεζα. Με δεδομένο ότι έχει αναστείλει την έκδοσή της η εφημερίδα, θέλω να πιστεύω ότι έχει διακοπεί και η χορηγία που σχετιζόταν με το πολιτιστικό ένθετο».

Δείτε ακόμα:  Γνωστός παρουσιαστής έφυγε από τον ΣΚΑΪ και πάει στο Open - Τα σενάρια για τους Αρβύλα

Η απάντηση του Θανάση Μαυρίδη μέσω του Liberal αναφέρει:

«Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στο πρακτορείο διανομής Τύπου “Άργος”. Ο εκνευρισμός διαφόρων παρατρεχάμενων είναι εμφανής και αναζητούν σανίδα σωτηρίας σε μυθεύματα. Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και υποστηρίζουν ότι ο Φιλελεύθερος “κτίστηκε” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την εταιρεία V&O και ότι κόστισε μερικά εκατομμύρια. Ευρώ, βεβαίως – βεβαίως. Ουδέν μεγαλύτερο ψέμα. Ο Φιλελεύθερος βγήκε με δικά μου χρήματα. Όταν οι πόροι αυτοί εξαντλήθηκαν προτίμησα να αναστείλω την έκδοση, προκειμένου να μην οφείλω ούτε ένα ευρώ σε εργαζόμενους, κράτος και προμηθευτές. Εύχομαι να μπορούν και άλλοι να υποστηρίξουν το ίδιο. Ο Φιλελεύθερος έκλεισε με χαμηλή, πράγματι, κυκλοφορία. Αλλά πραγματική. Ελπίζω η έρευνα Λιανού να αποδείξει ότι οι κυκλοφορίες άλλων είναι και εκείνες που αναγράφονται στις επίσημες ανακοινώσεις. Για το καλό του Τύπου…»

Δείτε ακόμα:  Μαρίνα Λαμπροπούλου: Από το 3,2,1 ΑΝΤ1 στο Dancing with the Stars

tvxs.gr