Πόλεμος στην Ουκρανία: Ακαρπη η συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα – «Δεν κάναμε καμία πρόοδο»

Χωρίς να σημειωθεί πρόοδος ολοκληρώθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Ντμίτρο Κουλέμπα, αντίστοιχα.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο υπουργών ανέδειξαν το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, αν και εξαρχής δεν υπήρχαν μεγάλες προσδοκίες για πρόοδο.

«Ήρθα εδώ για ανθρωπιστικό σκοπό», δήλωσε ο Κουλέμπα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας είπε πως η Ουκρανία ζήτησε κατάπαυση πυρός 24 ωρών για να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κατάσταση, ωστόσο δεν κατέληξε σε συμφωνία με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ τόνισε από την πλευρά του ότι η Μόσχα αναμένει μια σοβαρή συζήτηση που δεν θα περιορίζεται στα τυπικά και πως θα κάνει τα πάντα για την επιλυθεί ολοκληρωμένα η ουκρανική κρίση.

Δηλώσεις έκανε αμέσως μετά και ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Η ρωσική πλευρά έχει πολύ συγκεκριμένες σκέψεις, τις διατύπωσε και περιμένουμε την απάντηση της ουκρανικής πλευράς, είπε ο Ρώσος υπουργός.

Ο Λαβρόφ αρνήθηκε να απαντήσει για την εξέλιξη της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία λέγοντας ότι αυτό είναι αρμοδιότητα του υπ. Άμυνας περιορίστηκε ωστόσο να πει ότι αυτή προχωρά σύμφωνα με το πλάνο.

«Δεν έχουμε πρόθεση να επιτεθούμε εναντίον άλλων χωρών. Να σταματήσει η τακτική των απειλών της Δύσης κατά της Ρωσίας», είπε ακόμα.

Η Ουκρανοί σχεδίαζαν να επιτεθούν στους ρωσόφωνους, ισχυρίστηκε ακόμη ο Ρώσος υπουργός και υπογράμμισε ότι αυτοί που γεμίζουν την Ουκρανία με όπλα πρέπει να καταλάβουν ότι φέρουν μεγάλη ευθύνη γι’ αυτές τις ενέργειες.

eleftherostypos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.