Πολλαπλά «καμπανάκια» Μαγιορκίνη: «250 νέα κρούσματα στην Αττική»

Όπως κάθε Τρίτη και Παρασκευή, έτσι και σήμερα (20/10) Γκίκας Μαγιορκίνης, Βασίλης Κοντοζαμάνης και Νίκος Χαρδαλιάς ενημερώνουν ζωντανά για το πώς “κινείται” ο κορονοϊός στην Ελλάδα.

Η Αττική βρίσκεται… ως συνήθως στο επίκεντρο, η Κοζάνη θυμίζουμε πως είναι η πρώτη “κόκκινη” περιοχή σε αυτό το δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα σήμερα, ενώ η Θεσσαλονίκη είναι στα όρια. Όλα αυτά ενώ ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ενημερώσει πως σήμερα ο κορονοϊός “χτύπησε” με 667 νέα κρούσματα.

Δείτε ακόμα:  Άνοιγμα καταστημάτων - Πώς θα λειτουργήσουν - Τι θα γίνει με τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης πήρε αρχικά τον λόγο, αναφέροντας πως από τις 667 νέες μολύνσεις, οι 250 εντοπίστηκαν στην Αττική. Με αναφορές στα επιδημιολογικά δεδομένα χωρών του εξωτερικού, αλλά και με στοιχεία για την Ελλάδα, ο καθηγητής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου!

Έως και 20% η “συμμετοχή” των νέων στην επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών. Αυτό είπε επίσης ο Γκίκας Μαγιορκίνης, δείχνοντας πως η ηλικιακή ομάδα των 18 – 39 ετών συμβάλλουν στην περαιτέρω εξάπλωση του φονικού ιού και απευθύνοντας έκκληση για προσοχή των ανθρώπων των συγκεκριμένων ηλικιών.

Δείτε ακόμα:  Οδηγός για το Click in shop: Τι είναι, πώς θα λειτουργήσει - 11 ερωτήσεις - απαντήσεις

“Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, αποφεύγουμε συγχρωτισμό με αγνώστους”, υπενθύμισε ο καθηγητής, ενώ χτύπησε… καμπανάκι ειδικά για τους καπνιστές, οι οποίοι διατρέχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο εάν προσβληθούν από τον κορονοϊό.

newsit.gr