«Πόρτα» σε Γιώργο Παπανδρέου από Λοβέρδο, Γερουλάνο και Ανδρουλάκη!

Δεν αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ παρά τις παραινέσεις του πρώην πρωθυπουργού

Σε… τοίχο έπεσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργο Παπανδρέου, στην προσπάθεια να επανέλθει στο ΚΙΝΑΛ ως πρόεδρος, έπειτα από την απόσυρση της Φώφης Γεννηματά από την εκλογική διαδικασία. Ο πάλαι ποτέ πρόεδρος του κόμματος συνομίλησε μέσω τηλεφώνου με τον Ανδρέα Λοβέρδο, στο πλαίσιο των επαφών που επιθυμεί να έχει με όλους τους υποψήφιους για την αρχηγία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Λοβέρδος ρώτησε ευθέως τον Γιώργο Παπανδρέου εάν επιδιώκει τη χρονική μετάθεση της διαδικασίας ανάδειξης νέου προέδρου με τον τρόπο που κινείται, ωστόσο εκείνος απάντησε κατηγορηματικά αρνητικά. Όλα δείχνουν πάντως ότι θα έχουν και νέα συνομιλία, σήμερα ή αύριο, μέσω zoom.

Ο κ. Λοβέρδος πάντως με ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει πως «οι πρώην πρόεδροι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σημίτης, οφείλουν να κάνουν ότι και η πρόεδρος Γεννηματά: Να εγγυηθούν ενότητα και σοβαρότητα στην πορεία προς τις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου».

Δείτε ακόμα:  Απειλή αναγκαστικών μέτρων για 300.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ - Έρχονται “ραβασάκια”!

Το μεγάλο ερωτηματικό πάντως εξακολουθεί να παραμένει το εάν και κατά πόσο ο Γιώργος Παπανδρέου θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, αφού ο ίδιος δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Το ιδανικό γι’ αυτόν θα ήταν να αποσυρθούν όλες οι υποψηφιότητες πλην του κ. Λοβέρδου και να πάνε σε μια σύγκρουση μεταξύ τους. «Να βρεθούν στην ημέρα της κάλπης οι δύο υποψηφιότητες με την πιο καθαρή ταυτότητα» όπως λένε συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Δείτε ακόμα:  Κατάσχεσαν έναν τόνο ποτά «μπόμπες» σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί!

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι όμως, όπως για παράδειγμα ο ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν πίσω. Ομοίως δεν είναι διατεθειμένος να αποσυρθεί ούτε ο κ. Παύλος Γερουλάνος, ούτε ο κ. Χάρης Καστανίδης με τον οποίο έχει μια πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Παπανδρέου.

Αυτός που μπορεί να υποχωρήσει είναι ο κ. Χάρης Καστανίδης που επιστρέφει το μεσημέρι από την Κρήτη και θα συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου στο γραφείο του δεύτερου, στη Βουλή.

Δείτε ακόμα:  e-ΕΦΚΑ: Ποιοι ασφαλισμένοι χάνουν την ασφαλιστική ικανότητα από την 1η Ιουνίου – Τι αλλάζει

news.gr