Πόρτο Ράφτη: Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές καθαρίζουν παραλίες! (φωτό)

Διακεκριμένοι αθλητές του Λιμενικού Σώματος και στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής σε δράση ευαισθητοποίησης καθαρισμού ακτών. Ο εθελοντικός καθαρισμός έγινε στις παραλίες του Αγίου Σπυρίδωνα και της Αγίας Μαρίνας στο Πόρτο Ράφτη, στις 19 Μαΐου 2021.

Στον καθαρισμό συμμετείχαν, εκτός από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος του Λιμενικού Τμήματος Μαρκοπούλου και οι διακεκριμένοι αθλητές:

Ο Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ Αντώνης, Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα.

Ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΜΑΖΗΣ Δημήτρης, Ολυμπιονίκης στην υδατοσφαίριση, νέος προπονητής της ΑΕΚ.

Ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. ΒΛΑΧΟΣ Θοδωρής, πρώην πολυνίκης πολίστας και προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών, καθώς και του Ολυμπιακού.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά σε μονοκατοικία στο Κορωπί!

Ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. ΔΑΝΔΟΛΟΣ Κωνσταντίνος, παγκόσμιος πρωταθλητής στην υδατοσφαίριση, προπονητής της εθνικής ενόπλων δυνάμεων.

Η Αρχικελευστής ΛΣ ΚΑΡΑΝΤΑΣΙΟΥ Βασιλική, Ολυμπιονίκης στο beach volley και

Διεθνής Διαιτητής Υδατοσφαίρισης Σημαιοφόρος ΛΣ ΜΠΟΥΔΡΑΜΗΣ Νικόλαος.

Στον καθαρισμό των ακτών συμμετείχαν στελέχη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου, της τοπικής Πολιτικής Προστασίας και του Δασαρχείου. Επίσης συμμετείχαν:

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα, Λάουρα Γκύλζεν, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ευάγγελος Δημητρίου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτης Κολιοβασίλης και ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου Χρήστος Χουχουλης.

Δείτε ακόμα:  Σοβαρό τροχαίο με τραυματίες τώρα στη Νέα Μάκρη

Δράσεις ευαισθητοποίησης και πολιτισμού
Την εν λόγω δράση συντόνισε το Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με το Α’ Λ/Τ Μαρκοπούλου του Κ.Λ Ραφήνας και είχε ως σκοπό της τον καθαρισμό των ακτών αλλά και την ευαισθητοποίηση κυρίως της νέας γενιάς σε ένα άλλο είδος πολιτισμού, όπου η διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης σε συνδυασμό με την αθλητική δραστηριότητα αποτελεί προτεραιότητα.

Καθώς περίπου το 70% του πλανήτη μας είναι καλυμμένο από ωκεανούς, τα θαλάσσια απορρίμματα βρίσκονται σχεδόν παντού και ως επί το πλείστον δημιουργούνται από δραστηριότητες που εκτελούνται στην ξηρά.

Δείτε ακόμα:  Κακοκαιρία "Μπάλλος": Βροχές, καταιγίδες, ακόμη και χαλάζι στην Αττική - Μήνυμα από το 112- Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης αυτού του παγκόσμιου θαλάσσιου προβλήματος και με σκοπό την μείωση της ροής των απορριμμάτων στις θάλασσές μας, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσουμε δράσεις είναι στην ξηρά.

newsit.gr