Πόρτο Ράφτη: Παραδοσιακό γλέντι με τους Λαογραφικούς – Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Μαρκοπούλου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν στο παραδοσιακό γλέντι που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 19.00 στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη, με τους Λαογραφικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου.

Το κοινό θα έχει τη σπάνια ευκαιρία να απολαύσει ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλέντι με πολύ κέφι και τους αυθεντικούς χορούς και στοιχεία της εορταστικής περιόδου, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Δείτε ακόμα:  Τελευταίες «πινελιές» πριν μπει στην τελική ευθεία η επένδυση της Microsoft σε Σπάτα, Κορωπί & Μαρκόπουλο

O Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Δήλιος Απόλλων» παρουσιάζει για πρώτη φορά το νεοσύστατο χορωδιακό τμήμα του, το οποίο θα συμμετέχει με παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα.

Ο Σύλλογος Κρητών Μαρκοπούλου Πόρτο Ράφτη θα συμμετάσχει με τα παιδικά και εφηβικά του τμήματα σε κρητικούς χορούς και παράλληλα, θα προσφέρει κεράσματα με τσικουδιά και παραδοσιακά παξιμάδια της Κρήτης.

Ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς» θα βρίσκεται εκεί με τα τμήματά του, για να μας υπενθυμίσει τη χαρά της «αντάμωσης», στον αντίποδα της δύσκολης εποχής που βιώνουμε.

Δείτε ακόμα:  Πόρτο Ράφτη: Ποιες παραλίες αξίζει να επισκεφτείτε

Ο Λαογραφικός Σύλλογος Μαρκοπούλου Μεσογαίας «Ρόδακας» θα παρουσιάσει χορευτικό και παραδοσιακά έθιμα από την περιοχή της Θράκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, με τήρηση των – επιβαλλόμενων από το νόμο – μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σας περιμένουμε – Καλές Γιορτές!