“Πορτοκαλί Γαλάζιο”: Eίμαστε έτοιμοι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-21

Αγαπητοί γονείς… Μετά από μία πρωτόγνωρη και έντονα πιεστική περίοδο που περάσαμε όλοι λόγω της πανδημίας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως είμαστε έτοιμοι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2020-21.

Κατανοώντας την ανησυχία και το άγχος σας, σας διαβεβαιώνουμε πως το σχολείο έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή μα πάνω απ’όλα ασφαλή επάνοδο των μικρών μας μαθητών και του προσωπικού.
Έχοντας λάβει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τα νηπιαγωγεία και τους βρεφικούς σταθμούς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις νέες συνθήκες λειτουργίας του σχολείου μας.

Έχουμε προχωρήσει σε διαρρύθμιση στις αίθουσες διδασκαλίας έτσι ώστε να υπάρχουν οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των παιδιών, όσο περισσότερο ήταν δυνατόν , με τα τραπεζάκια να έχουν κοινό προσανατολισμό και τα παιδιά να κάθονται διαγωνίως για την αποφυγή της διασποράς του ιού με φτέρνισμα ή βήχα.

Περιορίσαμε κατά το ήμισυ το εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό , αποκλείοντας ό,τι είναι κατασκευασμένο από υλικό που δεν καθαρίζεται και δεν απολυμαίνεται εύκολα (υφασμάτινα, λούτρινα κλπ.) και περιοριστήκαμε στα ξύλινα ,πλαστικά και άλλα παιχνίδια που μπορούν να απολυμανθούν μετά τη χρήση τους.

Αντισηπτικά υπάρχουν σε σταθερά σημεία μέσα στις τάξεις αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους.

Οι επιφάνειες θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται στη διάρκεια της ημέρας μετά από τη χρήση και μία φορά με τη λήξη του ωραρίου.

Μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος θα πραγματοποιείτε στον εξωτερικό χώρο (κινητικά, μουσικά, βιωματικά και θεατρικά παιχνίδια), εκ περιτροπής τα τμήματα.

Δείτε ακόμα:  Άναψε τα κάρβουνα ο Σαραγούδας για τον 15αύγουστο και περιμένει παραγγελίες για delivery

Κάθε τμήμα θα βγαίνει σε ξεχωριστή ώρα διάλειμμα, ώστε να αποφεύγεται η ανάμιξη και αλληλεπίδραση παιδιών από διαφορετικά τμήματα/αίθουσες. Και εντός και εκτός τάξης απαγορεύονται οι μπάλες.

Θα πραγματοποιείται πολύ συχνό πλύσιμο των χεριών, σκούπισμα με χειροπετσέτες και χρήση αντισηπτικού, που θα γίνεται αποκλειστικά από τη παιδαγωγό για λόγους ασφαλείας.

Τα παιδάκια θα έχουν σε μία κασετίνα τα ατομικά τους είδη (π.χ μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μολύβι, γόμα, ψαλίδι, κόλλα κ.α ) έτσι ώστε ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται από τα παιδιά (πάντα της ίδιας μικρής ομάδας) να περιορίζεται στο ελάχιστο.

Στο σχολείο έγινε απολύμανση στην αρχή της πανδημίας και θα ξαναγίνει σε περίπτωση που θεωρεί απαραίτητο σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Αποστάσεις – Προσέλευση και αποχώρηση

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε στην τήρηση των αποστάσεων και στην αποφυγή συνωστισμού κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών στο σχολείο.
Απαγορεύεται η είσοδος συνοδών στο χώρο του σχολείου. Την ώρα αποχώρησης θα παραλαμβάνεται ένας – ενας, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας και στον εξωτερικό χώρο.

Κατά την προσέλευση των παιδιών γίνεται η απαραίτητη θερμομέτρηση, η αφαίρεση των υποδημάτων και το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών πριν τη χρήση αντισηπτικού και την είσοδο τους στη τάξη.

Μόνο για σημαντικό λόγο θα γίνεται προσέλευση γονέα στο χώρο του σχολείου και αυτό με απαραίτητη χρήση μάσκας και υποδόριων που μπορείτε να βρείτε στην είσοδο.

Δείτε ακόμα:  H "Kαλή Καρδιά του Νικόλα" ανοιχτά και τον Δεκαπενταύγουστο! Όλη μέρα!!!

Οποιοσδήποτε εισέρχεται στο χώρο πλέον του προσωπικού και των παιδιών θα καταγράφεται στο Εισερχόμενο Βιβλίο Επισκεπτών.

Τα ατομικά αντικείμενα των παιδιών θα παραμένουν στις τσάντες τους οι οποίες θα τοποθετούνται εντός και εκτός τάξης με αποστάσεις μεταξύ τους.

Θα γίνεται συστηματική καταγραφή για συμπτώματα συμβατά με covid 19, στο Βιβλίο Συμβάντων στου σχολείου.

Οι αίθουσες

Στις αίθουσες ύπνου θα τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις και προσανατολισμός.
Θα χρειαστεί να μας στέλνετε ατομικά κλινοσκεπάσματα και πετσέτες πλυμένα στους 60 βαθμούς.

Η χρήση υποδορίων είναι υποχρεωτική σε όλο το προσωπικό. Η χρήση μάσκας και γαντιών είναι υποχρεωτική όταν υπάρχει πιο στενή επαφή παιδαγωγού παιδιού.

Οι αίθουσες θα αερίζονται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και θα αποφευχθεί η χρήση του κλιματιστικού.

Τα παιχνίδια στο τέλος της ημέρας θα πλένονται με τη χρήση γαντιών σε ζεστό νερό και σαπούνι και θα απολυμαίνονται.

Τα τμήματα θα είναι σταθερά και δεν θα αναμιγνύονται στο κυρίως παιδαγωγικό πρόγραμμα.
Τα μικτά τμήματα που δημιουργούνται το πρωί και το μεσημέρι θα είναι επίσης σταθερά και σε συγκεκριμένη αίθουσα.

Στη κουζίνα απαιτείται μόνιμη χρήση μάσκας, ποδιάς και γαντιών που θα αλλάζουν μετά από κάθε παρασκευή. Θα στο ελάχιστο οι ωμές παρασκευές. Το σερβίρισμα θα γίνεται επίσης με χρήση μάσκας και γαντιών.

Σχολικά λεωφορεία

Στο σχολικό λεωφορείο θα κάθεται κάθε παιδάκι μόνο του με κενό ενός καθίσματος ανάμεσα. Απαραίτητη χρήση μάσκας από τη συνοδό κατά την παραλαβή και γαντιών εάν χρειαστεί να το πάρει αγκαλιά. Αντισηπτικό υπάρχει και μέσα στο σχολικό.

Δείτε ακόμα:  Τι θα βρείτε στo ired Ραφήνας

Τα σχολικά λεωφορεία απολυμαίνονται στο τέλος της ημέρας με ατμοκαθαριστή και απολυμαντικά.

Όλα αυτά φυσικά απαιτούν χρόνο προσαρμογής, γι’αυτό οργανώνουμε στο σχολείο πολλά βιωματικά παιχνίδια για την ομαλή μετάβαση των παιδιών στη νέα πραγματικότητα και την τήρηση των κανόνων. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και η δική σας συνεργασία σε αυτό με τη συνεχή ενημέρωση των παιδιών!

Το Κέντρο Μελέτης

Το πρόγραμμα μελέτης θα λειτουργήσει και φέτος τηρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα στήριξης των εργαζόμενων γονέων με παιδιά Δημοτικού.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Ά εως και ΄ΣΤ τάξη Δημοτικού.

Είναι μια οικονομική λύση που προσφέρει:
• Μεταφορά από το σχολείο του κάθε μαθητή στο χώρο με ιδιόκτητα λεωφορεία και συνοδό.
• Σπιτικό φαγητό.
• Μελέτη των σχολικών μαθημάτων κάθε μαθητή με τη βοήθεια έμπειρων παιδαγωγών.
• Δημιουργική απασχόληση των παιδιών μετά τη μελέτη και έως την αναχώρηση (ζωγραφική, πλαστελίνη, ομαδικά παιχνίδια, παραμύθι, παιχνίδι στο κήπο κ.α).
• Απογευματινό σνακ
• Δυνατότητα φύλαξης των παιδιών της μελέτης σε περιπτώσεις αργίας των σχολείων.
• Το κέντρο μελέτης λειτουργεί έως τις 17:30.

Σας περιμένουμε από κοντά, να δείτε τους χώρους μας και να ενημερωθείτε για το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα.

Πορτοκαλί Γαλάζιο

Πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός Νηπιαγωγείο

Δημοκρατίας 39, Ραφήνα

τηλ. 2294 079330