Πως οι συμμορίες Ρομά “χτυπούν” σπίτια στην Αν. Αττική

Ολοένα και περισσότερο αποθρασύνονται οι εγκληματίες που δρουν στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, συνήθως προερχόμενοι από άλλα σημεία της βόρειας ή της δυτικής Αττικής.

Πλέον βάζουν στόχο σπίτια όχι σε απόμερες γειτονιές αλλά σε κεντρικούς δρόμους και «χτυπούν ακόμη και μέρα – μεσημέρι.

Με βάση τα στοιχεία των τοπικών αστυνομικών τμημάτων οι πλέον επικίνδυνες ώρες είναι από τις 11 το πρωί έως και τις 2 μετά το μεσημέρι.

Όπως εξηγούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στο notioanatolika.gr, αυτό συμβαίνει διότι θεωρούν ότι στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα οι ιδιοκτήτες τους λείπουν για εξωτερικές δουλειές.

Δείτε ακόμα:  Ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ι.Ν της Παντοβασίλισσας Ραφήνας

Βέβαια συγκεκριμένα περιστατικά καταδεικνύουν ότι οι δράστες δεν πτοούνται ούτε όταν μέσα στα σπίτια βρίσκονται άνθρωποι.

«Το πλέον ασφαλές είναι οι πολίτες ακόμη κι όταν βρίσκονται στα σπίτια τους να ασφαλίζουν τα σημεία απ’ όπου μπορεί κάποιος να εισβάλει σε αυτά» επισημαίνουν οι αστυνομικοί με τους οποίους συνομίλησε το notioanatolika.gr.

«Εάν εισβάλουν ανεπιθύμητα άτομα καταλαβαίνετε ότι τα προβλήματα διογκώνονται αφού τα θύματά τους μπορεί να υποστούν πολύ μεγαλύτερη ζημιά από το να χάσουν κάποια τιμαλφή τους» συμπληρώνουν.

Μέχρι στιγμής μπορεί να μην έχει απειληθεί η σωματική ακεραιότητα των ιδιοκτητών ή ενοίκων σπιτιών στα οποία έχουν εισβάλει κακοποιοί, όμως κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί εάν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο κάποια στιγμή.

Δείτε ακόμα:  Προσοχή! Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη (12/8) σε Ραφήνα και Αν. Αττική!

Το γεγονός ότι οι εγκληματίες είναι κατά κύριο λόγο σεσημασμένοι, οι περισσότεροι από αυτούς έχουν εκτίσει ποινές σε φυλακές όλης της χώρας και διαθέτουν όπλα, αποτελούν ανησυχητικά σημάδια για το τι μπορεί να συμβεί.

Πρόκειται, κατά κύριο λόγο, για Ρομά οι οποίοι θεωρούν ότι μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτοι αφού μετά τις όποιες εγκληματικές πράξεις τους καταφεύγουν στα «άβατα» καταυλισμών της βορειοανατολικής (περιοχή Μενιδίου) ή δυτικής Αττικής (σε περιοχές των Μεγάρων).

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Τροχαίο με γερό "τράκο" στη Λ. Φλέμινγκ (φωτό)

Εντυπωσιακό εξάλλου είναι ότι οι δράστες «επιχειρούν» ανά τριάδες χρησιμοποιώντας μάλιστα περισσότερα από ένα αυτοκίνητα τα οποία έχουν κλέψει σε πολύ κοντινό χρονικό διάστημα ώστε να μην κινδυνεύουν να προδοθούν άμεσα σε περιπτώσεις ελέγχουν.

Υπάρχουν βέβαια και οι απόλυτα θρασείς οι οποίοι χρησιμοποιούν για τις… δραστηριότητές τους είτε τα δικά τους είτε οχήματα ομοφύλων τους χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες σε περίπτωση σύλληψής τους.