Πως πρέπει να απολυμαίνετε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ που μπαίνουν στο σπίτι

Iδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε όσοι βγαίνουμε από το σπίτι μας για τις βασικές αγορές από το σούπερ μάρκετ. Τι πρέπει να προσέξουμε όταν φέρνουμε τα ψώνια σ το σπίτι.

Η έξαρση του κορονοϊού και η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα έχει αλλάξει τις καθημερινές μας συνήθειες. Με τον κορονοϊό να βρίσκεται σε έξαρση, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ότι κάνουμε όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού. Όπως για παράδειγμα, θα πρέπει να προσέχουμε όταν βρισκόμαστε έξω, για ψώνια από το σούπερ μάρκετ.

Για αυτήν την απαραίτητη διαδικασία, ένας αμερικανός γιατρός από το Μίσιγκαν, ο Jeffrey Van Wingen, μας δείχνει με ένα απλό βίντεο που έχει ήδη γίνει viral στο ίντερνετ, ποιος είναι ο σωστός τρόπος να απολυμαίνουμε τα ψώνια μας, όταν γυρνάμε από το σούπερ μάρκετ και άλλα μέρη τροφοδοσίας.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήνουμε τα ψώνια στο μπαλκόνι για τρεις ημέρες, όσον αφορά στα προϊόντα εκείνα που αντέχουν εκτός ψυγείου.

Για τα υπόλοιπα, τα πιο ευαίσθητα, ο γιατρός δείχνει βήμα – βήμα πώς θα τα απολυμάνουμε, πριν τα αποθηκεύσουμε σε ψυγείο…

newsit.gr