Πώς θα “χτίσει” την υπερασπιστική της γραμμή η Ρούλα Πισπιρίγκου – Τα σημεία του πορίσματος που θα αμφισβητήσει

Μπροστά στο ενδεχόμενο να κατηγορηθεί για τους θανάτους και των τριών παιδιών της, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να “χτίσει” την υπερασπιστική της γραμμή αμφισβητώντας τους πάντες και τα πάντα, από τις μαρτυρίες των γιατρών έως την έκθεση της παιδοψυχολόγου αλλά και το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα, που πήρε στα χέρια της πριν από λίγες ώρες.

Το νέο πόρισμα των δύο ιατροδικαστών μιλά ξεκάθαρα για δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα που κατέληξαν πρώτα στη σειρά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίζεται διατεθειμένη να στηρίξει με θέρμη τα αρχικά πορίσματα, που έκαναν λόγο για παθολογικά αίτια, παρόλο που ειδικά για την ιατροδικαστική της Μαλένας είχε υποβάλει μέχρι και μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Κομβικό ρόλο στην υπερασπιστική γραμμή της 33χρονης αναμένεται να παίξουν τα σημάδια που έφεραν τα δύο κορίτσια. Ο δικηγόρος της υποστηρίζει πως στα πρώτα πορίσματα των Τσάκωνα και Τσιόλα τα σημάδια είχαν χαρακτηριστεί ως μεταθανάτια.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το mega, στην έκθεση της Μαλένας τα σημάδια αναγράφονται ως:

-Δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα.

-Χωρίς κανέναν χρονικό προσδιορισμό, όπως άλλωστε και στην πρώτη έκθεση της Ίριδας…

-Διεπιστώθη λύση της συνέχειας του στοματικού βλεννογόνου άνευ έτερων χαρακτηριστικών.

Οι δύο ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλόγρηας αποσαφηνίζουν στο πόρισμά τους, λεπτομερώς ότι επρόκειτο για:

-Κακώσεις -εν ζωή- γενόμενες στοματικού βλεννογόνου, για την Ίριδα

-Οι εκδορές είναι πρόσφατες εν ζωή γενόμενες, χρώματος ερυθρού, χωρίς στοιχεία απορρόφησης, για την Μαλένα

Ογκολόγος Μαλένας: «Δεν είχε σημάδια όταν την εξέτασα»
Ο ογκολόγος της Μαλένας είπε στο LIVE NEWS ότι στην περίπτωση που όντως είναι προθανάτιες οι εκδορές, αυτές έγιναν τις τελευταίες στιγμές των παιδιών καθώς, οι εκδορές στη μύτη δεν υπήρχαν κατά την τελευταία επίσκεψη του στο μονόκλινο δωμάτιο. “Δεν τις είχα δει εγώ. Ούτε η γιατρός η εφημερεύουσα που εξέτασε το παιδί. Ήταν το μοναδικό παιδί που δεν ενέπνεε καμία ανησυχία. Ήταν μια ρουτίνα παραμονής στο νοσοκομείο. Θα μπορούσε να είναι σπίτι”, ανέφερε ο γιατρός της Μαλένας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ισχυριστεί πως τα σημάδια έγιναν κατά τη διάρκεια της ανάνηψης και άρα μεταθανάτια, καθώς όταν μπήκαν στο δωμάτιο οι γιατροί η Μαλένα ήταν ήδη νεκρή. Κάτι πάντως που δεν αποδεικνύεται από σωρεία άλλων ευρημάτων που δείχνουν πως τα σημάδια έγιναν όσο το παιδί ήταν εν ζωή.

Ένα άλλο σημείο που αναμένεται να αμφισβητήσει η κατηγορούμενη είναι το περιβόητο πανάκι της δολοφονημένης Ίριδας. Οι Καρακούκης και Καλόγρηας μιλούν ξεκάθαρα για 7 κηλίδες αίματος εν αντιθέσει με την πρώτη ιατροδικαστή Τσιόλα που μιλά για πνευμονικό οίδημα. Η διαφορά πάντως μεταξύ αιματηρού και οροαιματηρού υγρού είναι οφθαλμοφανής με τους Καρακούκη και Καλόγρηα να διατυπώνουν με σαφήνεια πως αυτό το πανάκι του βρέφους είναι ποτισμένο μόνο με αίμα.

Τι θα υποστηρίξει για την Τζωρτζίνα
Στην περίπτωση της Τζωρτζίνας αναμένεται να υποστηρίξει πως ο θάνατος του κοριτσιού δεν προήλθε από εγκληματική ενέργεια, αλλά από ιατρικό λάθος, γι’ αυτό άλλωστε απευθύνθηκε σε γνωστό δικηγόρο της Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στις υποθέσεις ιατρικής αμέλειας. “Τίθενται ιατρικά ζητήματα για τα οποία θα συμβουλευτούμε ειδικούς. Υπάρχουν αντιφάσεις και αντίθετες πληροφορίες όπως και αντίθετα δεδομένα μέσα στον φάκελο”, δήλωσε ο Όθωνας Παπαδόπουλος, δικηγόρος της 33χρονης.

Η εντολή εισαγγελέων είναι να τελειώσει η υπόθεση σε 15 μέρες δηλαδή έως τις 14 Ιουλίου, ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της το υπόμνημα Πισπιρίγκου θα έχει κατατεθεί το αργότερο μέχρι τις 12 Ιουλίου.

 

enikos.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.