Πώς θα μάθετε live για τις κάμερες και τα μπλόκα της Τροχαίας!

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να κυκλοφορήσει η εφαρμογή που θα ενημερώνει τους οδηγούς ζωντανά για την ύπαρξη ραντάρ και καμερών αλλά και για τυχόν μπλόκα της Τροχαίας.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη σε smartphones τόσο σε Android όσο και σε iOS και παράλληλα θα ενημερώνει τους οδηγούς σε ποιους δρόμους αντιμετωπίζονται προβλήματα αλλά και ποιοι είναι κλειστοί.

Θα βοηθήσει αυτό το application τους οδηγούς και πάνω απ’ όλα θα κάνει πιο ασφαλή την οδήγηση;

Πρόκειται για νέα εφαρμογή του Google Maps, με την εταιρία να αναφέρει πως λόγω του ότι οι οδηγοί θα βλέπουν που υπάρχουν αστυνομικοί, θα οδηγούν πιο προσεκτικά, οπότε οι δρόμοι θα είναι ασφαλέστεροι.

Η National Sheriffs’ Association με τη σειρά της, είναι αντίθετη στην εμφάνιση των μπλόκων της Τροχαίας. Επίσης οι αστυνομικοί ανησυχούν πως με τον εντοπισμό τους, οι χρήστες θα μπορούν να τους αποφύγουν ή να δεχθούν επιθέσεις βίας.

«Ανησυχούμε πως τρομοκράτες, ομάδες οργανωμένου εγκλήματος και συμμορίες θα βρουν πως αυτό είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να επεκτείνουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες. Το να πληροφορείς τους οδηγούς για επικείμενα ραντάρ ταχύτητας τους επιτρέπει να είναι πιο προσεκτικοί και να κάνουν πιο ασφαλείς επιλογές όταν βρίσκονται στο δρόμο» αναφέρουν οι αστυνομικοί.

Newsbomb.gr