Πότε αντικαθιστούμε την αστυνομική ταυτότητά μας – Οι τέσσερις περιπτώσεις

Εσείς ξέρετε πότε οφείλουμε να αντικαταστήσουμε την αστυνομική ταυτότητας μας; Δείτε σε ποιες περιπτώσεις η αντικατάσταση του επίσημου εγγράφου ταυτοποίησησης είναι αναγκαία.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το Αστυνομικό Δελτίο Ταυτότητας συχνά το αναφέρουμε λανθασμένα και ως αστυνομική ταυτότητα ή δελτίο αστυνομικής ταυτότητας) είναι επίσημο έγγραφο του Ελληνικού Κράτους και οφείλουμε να τηρούμε τα προβλεπόμενα βάση της κείμενης νομοθεσίας. Αυτό πρέπει να το κάνουμε όταν:

έχει αλλάξει οποιοδήποτε αναγραφόμενο στοιχείο

δεν αναγράφονται η ιθαγένεια ή τα στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες

έχει υποστεί φθορές

πέρασαν 15 χρόνια από την έκδοσή της

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για έγγραφο υποχρεωτικό για όλους τους Έλληνες πολίτες άνω των 12 ετών και εκδίδεται αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία.

Όλοι είναι υποχρεωμένοι να το έχουν πάντα μαζί τους και να το επιδεικνύουν όταν αυτό ζητείται από τις Αστυνομικές Αρχές, διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να αναγκαστούν να μεταβούν στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα για να ακολουθήσει η εξακρίβωση στοιχείων.

Πλέον όμως υπάρχει και η δυνατότητα να έχουμε στο κινητό μας, μέσω του Wallet, τόσο την ταυτότητα όσο και το δίπλωμα οδήγησης που αυτό μας διευκολύνει σε αντίστοιχές περιπτώσεις

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.