Πότε ξεκινούν οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του οδοστρώματος στη Λεωφόρο Λαυρίου

Ξεκινούν από σήμερα το βράδυ Δευτέρα 08/02/2021, οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του οδοστρώματος της λεωφόρου Κηφισίας. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν και στα δύο ρεύματα από την συμβολή της Λ. Κηφισίας με την οδό Κόδρου στα σίδερα Χαλανδρίου, μέχρι την πλατεία Πλατάνου στην Κηφισιά.

Συνολικά οι επιφάνειες επέμβασης υπερβαίνουν τα 120.000 m² και εκτελούνται στα πλαίσια της σύμβασης: «Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής» προϋπολογισμού 15 εκατ. € με το Φ.Π.Α..

Δείτε ακόμα:  Δεν κλείνουν οι πληγές στο Μάτι - Συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν τη φρίκη

Με αφορμή τις σχετικές εργασίες ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει:

«Αλλάζουμε την όψη της Αττικής εκτελώντας εργασίες βελτίωσης και συντήρησης του οδοστρώματος σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Βασική προτεραιότητα μας είναι ένα ασφαλές οδικό δίκτυο. Η περίοδος που διανύουμε λόγω πανδημίας και απαγόρευσης της κυκλοφορίας αξιοποιείται στο έπακρο προκειμένου να υλοποιηθούν ταχύτερα έργα υποδομών, ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου. Κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών μας για ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις».

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Διακοπή νερού και στην Αγ. Μαγδαληνή - Δείτε σε ποιες οδούς

Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην Λ. Κηφισίας θα εκτελεστούν εργασίες, στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος από το ύψος του ΣΕΦ έως την Βάρκιζα, τμηματικά στην οδό Πανεπιστημίου από Αμαλίας, στην πλατεία Ομονοίας, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και Ηλιουπόλεως από τον άξονα Καλλιρρόης –Ελ. Βενιζέλου έως την συμβολή της με τη λεωφόρο Ποσειδώνος. Στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Λαυρίου από τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής έως το Λαύριο τμηματικά.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιηθεί και τακτοποίηση της στάθμης των φρεατίων απορροής όμβριων υδάτων καθώς και αναδιαγράμμιση και νέα διαγράμμιση, όπου απαιτηθεί.

Δείτε ακόμα:  Μάγδα Τσαλιαγκού: Ακόμα καίει η φωτιά - Ακόμη αυτή η κόκκινη