Πότε πέφτει η γιορτή του πατέρα 2024

Σύντομα έρχεται η Γιορτή του Πατέρα 2024 αφού φέτος «πέφτει» στις 16 Ιουνίου 2024. Πρόκειται για ετήσια κινητή γιορτή αφιερωμένη στον πατέρα και την πατρότητα.

Στην Ελλάδα γιορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου αλλά σε άλλες χώρες η ημερομηνία αυτή μπορεί να είναι διαφορετική.

Ιστορικά, ο πρώτος καταγεγραμμένος εορτασμός έγινε στο Φέρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνια, στις 5 Ιουλίου 1908. Επρόκειτο για μία πρωτοβουλία της Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον, η οποία ήθελε να τιμήσει τη μνήμη των 210 πατέρων που είχαν χάσει τη ζωή τους σε ορυχείο, λίγους μήνες νωρίτερα.

Είναι πιθανό η Κλέιτον να επηρεάστηκε από την πρώτη γιορτή της μητέρας, που έγινε την ίδια χρονιά, σε αυτή την περιοχή. Για τον εορτασμό επέλεξε την Κυριακή που ήταν πιο κοντά στα γενέθλια του πατέρα της, που είχε «φύγει» πρόσφατα από τη ζωή. Όμως, η συγκεκριμένη ημέρα δεν έλαβε την απαραίτητη προσοχή και δεν καθιερώθηκε. Έτσι, η γιορτή του πατέρα δεν επαναλήφθηκε στη Δυτική Βιρτζίνια.

Η αναγνώριση για τη γιορτή του πατέρα πήγε στη Σονόρα Ντοντ, από το Σποκέιν της Ουάσινγκτον. Χωρίς να γνωρίζει αυτό που συνέβη στη Δυτική Βιρτζίνια, δύο χρόνια αργότερα διοργάνωσε γιορτή του πατέρα. Ήθελε να τιμήσει τον πατέρα της και όλους τους υπόλοιπους βετεράνους του αμερικανικού εμφυλίου.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.