Πού κάνουν rapid test οι ανεμβολίαστοι και πού το δηλώνουν

Ένα ή δύο rapid test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους από σήμερα και κάθε εβδομάδα. Όλες οι λεπτομέρειες για τα νέα μέτρα. Πού διεξάγονται διαγνωστικοί έλεγχοι και πού δηλώνετε το αποτέλεσμα. Σοβαρά προβλήματα στο gov.gr που πέφτει διαρκώς για τα rapid test.

Με «πάσο» από σήμερα και τουλάχιστον για τους υπόλοιπους έξι μήνες θα πηγαίνουν στη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το πλαφόν για το rapid test διαμορφώθηκε στα 10 ευρώ, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, και βαρύνει τον ίδιο τον εργαζόμενο.

Πού κάνουν rapid test οι ανεμβολίαστοι

Οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν πλέον να κάνουν δωρεάν rapid test στις δημόσιες δομές παρά μόνο στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Ωστόσο, έλεγχο διενεργούν και ορισμένα φαρμακεία, αλλά και κάποιοι ιδιώτες γιατροί.

Δείτε ακόμα:  Λινού: Με τόσους ανεμβολίαστους είναι σαν να είμαστε στην αρχή της πανδημίας

Πού δηλώνετε το αποτέλεσμα του rapid test

Στο εξής δεν μπορείτε να μεταβείτε στη δουλειά μόνο με το αρνητικό αποτέλεσμα του rapid test, καθώς θα πρέπει να δηλωθεί το αποτέλεσμα και να εκδώσετε το σχετικό έγγραφο που θα διαθέτει QR code που θα μπορεί να σκαναριστεί.

Η δήλωση αποτελέσματος γίνεται στις υπηρεσίες του gov.gr ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ.

Θα χρειαστείτε κωδικό Taxis και τον ΑΜΚΑ σας.

Η πλατφόρμα πάντως εμφανίζει σοβαρά προβλήματα και πέφτει διαρκώς για τα rapid test.

Δείτε ακόμα:  Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο - Που θα βρέξει

Ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν ένα και δύο rapid test ανά εβδομάδα

Ένα rapid test την εβδομάδα πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο σε όλο τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ δύο τεστ την εβδομάδα πρέπει να κάνουν οι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές.

ieidiseis.gr