Πού βρίσκονται και τι κάνουν σήμερα οι «σατανιστές της Παλλήνης»

Σαν σήμερα στις 7 Ιουνίου του 1995 ξεκίνησε η δίκη των «σατανιστών της Παλλήνης», Ασημάκη Κατσούλα, Μάνου Δημητροκάλη και Δήμητρας Μαργέτη, οι οποίοι κατηγορούνταν για τις δολοφονίες δύο γυναικών. Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο και έκανε τους Έλληνες να κοιμούνται με το φως ανοιχτό…

Η δίκη έλαβε χώρα στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο Αθήνας, κατά την οποία η «σατανική τριάδα» κατηγορήθηκε ότι αποπλανούσε και ασελγούσε σε νεαρά και, πολλές φορές, ανήλικα κορίτσια, και επιδίδονταν σε ομαδικά σεξουαλικά όργια και τελετές μαύρης μαγείας. Θύματά τους έπεσαν οι Δώρα Συροπούλου και Γαρυφαλλιά Γιούργα.

Τα θύματα για τα οποία κατηγορήθηκαν για δολοφονία οι «σατανιστές της Παλλήνης», Δώρα Συροπούλου και Γαρυφαλλιά Γιούργα /

Ποιοι ήταν οι «σατανιστές της Παλλήνης» και πώς δρούσαν

Η συγκεκριμένη συμμορία δεν αφορούσε μόνο στους τρεις «πρωταγωνιστές» Ασημάκη Κατσούλα, Μάνο Δημητροκάλη (ο οποίος ήταν και εκείνος ο οποίος, εν τέλει, αποκάλυψε τη δράση τους στις Αρχές), και Δήμητρα Μαργέτη. Αρκετοί νεαροί, ως επί το πλείστον, νεαροί Λυκείου, ίσως από περιέργεια, ίσως από φόβο για το άγνωστο ίσως από «μαγκιά», πέρασαν για λίγο και «κάθισαν στα θρανία της τάξης» των «σατανιστών της Παλλήνης», όμως κανένα από αυτά τα παιδιά δεν βασάνισε και δεν αφαίρεσε τη ζωή από συνάνθρωπό μας.

Μία πολύ χαρακτηριστική μαρτυρία, από «μαθήτρια» της συγκεκριμένης συμμορίας, η οποία επιθυμούσε να μυηθεί σε αυτή, είναι η παρακάτω: «Στη συνέχεια με μια σύριγγα μου πήρε αίμα από το ένα μου χέρι, για να το πιει ο Σατανάς και να μυηθώ. Έβαλε το αίμα σε ένα ποτήρι και απομακρύνθηκε λίγο για να φωνάξει στον Σατανά να έρθει. Τότε ακούστηκε ένας δυνατός κρότος -δεν γνωρίζω από τι- ήπιε το αίμα μου και καθ’ υπόδειξη εγώ, έχοντας σκυμμένο το κεφάλι ζήτησα από τον ‘Λεβιάθαν’ να κατέβω στην Κόλαση. (…) Τότε ο Μάκης (σ.σ. ο Κατσούλας) με αλλαγμένη τη φωνή, παριστάνοντας τον δαίμονα, μου είπε: «Δέχεσαι να βασανιστείς και να γ… από έναν αρχαίο βασανιστή;», τότε εγώ απάντησα ότι“δέχομαι”. Την ώρα εκείνη μου ζήτησε να έχω το κεφάλι σκυμμένο, να λέω από μέσα μου το ‘Πάτερ Ημών’ για ξεφτίλα, και να κάνω ό,τι μου λέει ο δαίμονας που θα μπει στο δωμάτιο. Ο Μάκης με αλλαγμένη φωνή μου είπε: “Είμαι ο ‘Νόβα’, γδύσου”. Εγώ αμέσως γδύθηκα. Μου έδεσε τα μάτια με ένα μαντήλι, με έβαλε να σκύψω σε έναν καναπέ, με έδειρε με μια ελαστική ράβδο δέκα φορές, με χαράκωσε με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο πίσω στον γλουτό -έχει μείνει σημάδι- και άρχισε να τρέχει αίμα στα πόδια μου.(…) Μου είπε ότι αυτό το γεγονός θα πρέπει να γίνει συνολικά εννέα φορές και μετά θα μπορέσω να κατέβω στην Κόλαση».

Αυτό ήταν ένα απόσπασμα από την κατάθεση της Κατερίνας Ρηγάκη, η οποία κατηγορήθηκε το 1993 για συμμετοχή στη συμμορία των «σατανιστών της Παλλήνης».

Η καταδίκη της συμμορίας των σατανιστών

Στις 23 Δεκεμβρίου του 1997, το δικαστήριο κηρύσσει ενόχους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, τους Κατσούλα και Δημητροκάλλη. Η Μαργέτη καταδικάζεται σε κάθειρξη 17 ετών – για απλή συνέργεια σε δύο φόνους.

«Το δικαστήριο κηρύσσει ενόχους τους κατηγορούμενους, Ασημάκη Κατσούλα, Μάνο Δημητροκάλη, Δήμητρτα Μαργέτη, Κατερίνα και Μαρία Ρηγάκη και Βαρβάρα Αγγελοπούλου. Κηρύσσει αθώους τον Χαράλαμπο Ζάβρα και την Αγγελική Αναγνώστου», εκφωνεί η πρόεδρος Ευπραξία Μπαϊράμογλου. Η Δήμητρα Μαργέτη ξεσπάει σε κλάματα, τα φλας αστράφτουν και η ίδια φωνάζει στους φωτογράφους «σας ικετεύω, σταματήστε», ενώ ο Κατσούλας δίνει το χέρι του στον Ζάβρα και του λέει «συγχαρητήρια, ρε φίλε».

Στις 23 Δεκεμβρίου του 1997, το δικαστήριο κηρρύσει ένοχους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, τους Κατσούλα και Δημητροκάλλη. Η Μαργέτη καταδικάζεται σε κάθειρξη 17 ετών (για απλή συνέργεια σε δύο φόνους) / Φωτογραφία eurokinissi

Αναλυτικά η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου:

Ασημάκης Κατσούλας: Δις ισόβια και κάθειρξη 20 ετών και ενός μηνός, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τη δολοφονία της Δώρας Συροπούλου, τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Γιούργα, εμπρησμό δάσους, παράνομη κατακράτηση, αντιποίηση αρχής, καθύβριση Θρησκεύματος, αρπαγή ανηλίκου, σύσταση και συμμορία, βιασμό (Γιούργα).

Μάνος Δημητροκάλης: Δις ισόβια και κάθειρξη 15 ετών και ενός μηνός, χωρίς κανένα ελαφρυντικό για τη δολοφονία της Δώρας Συροπούλου, τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς Γιούργα, εμπρησμό δάσους, παράνομη κατακράτηση, αντιποίηση αρχής, καθύβριση Θρησκεύματος, αρπαγή ανηλίκου, σύσταση και συμμορία, απλή συνέργεια στο βιασμό της Γιούργα.

Δήμητρα Μαργέτη: 18 έτη και 4 μήνες, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας (με πλειοψηφία των τεσσάρων ενόρκων), για απλή συνέργεια στις δολοφονίες των Συροπούλου και Γιούργα, αρπαγή ανηλίκου.

Κατερίνα Ρηγάκη: 16 μήνες με 3ετή αναστολή, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας για υπόθαλψη εγκληματία, ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Μαρία Ρηγάκη: 7 μήνες με 3ετή αναστολή, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας για υπόθαλψη εγκληματία, ψευδείς ανωμοτί καταθέσεις.

Βαρβάρα Αγγελοπούλου: 16 μήνες με 3ετή αναστολή, με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας για υπόθαλψη εγκληματία, ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Χαράλαμπος Ζάβρας: Αθώος.

Αγγελική Αναγνώστου: Αθώα.

Πού βρίσκονται και τι κάνουν σήμερα οι «σατανιστές της Παλλήνης»

Δήμητρα Μαργέτη

H Δήμητρα Μαργέτη, αφού εξέτισε 8 έτη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, αποφυλακίστηκε τον Νοέμβριο του 2001. Το 2005 παντρεύτηκε έναν εργολάβο οικοδομών, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Το ζευγάρι χώρισε και έφτασε έως τα δικαστήρια, ενώ τον Ιούνιο του 2015 κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του εν διαστάσει συζύγου της για τη διατροφή των παιδιών τους.

Μάνος Δημητροκάλης

Ο άνθρωπος που έκανε γνωστές στις Αρχψές τις πράξεις της συμμορίας τους, ο Μάνος Δημητροκάλης, αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο του 2013, έχοντας εκτίσει τα 2/3 της ποινής του. Για κάποιο διάστημα λέγεται ότι εργαζόταν ως προγραμματιστής σε ιδιωτική εταιρεία. Είχε κάνει σχετικές σπουδές όσο βρισκόταν πίσω απ’ τα σίδερα.

Ασημάκης Κατσούλας

Έπειτα από 23 χρόνια εγκλεισμού και πολλές αιτήσεις αποφυλάκισης, ο Ασημάκης Κατσούλας αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2016, από τις φυλακές της Αγιάς όπου κρατούνταν με βούλευμά του Συμβουλίου Εφετών Κρήτης. Όλα αυτά τα χρόνια είχε κάνει πάνω από δέκα αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες είχαν απορριφθεί όλες. Λίγες μέρες αργότερα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του όπου τον έδειχναν με παραπανίσια κιλά και άσπρα μαλλιά στο πατρικό του σπίτι στην Παλλήνη.

star.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.