Πρύτανης ΕΚΠΑ για αύξηση κρουσμάτων: Ανησυχία στην Αττική, τι θα γίνει με το lockdown

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος σχετικά με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες μέρες, τόσο στην Αττική, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, κρούει τον κώδωνα κινδύνου…

Όπως σημειώνει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, καλεσμένος στην εκπομπή «ΜEGA Σαββατοκύριακο», δηλώνει ότι δεν έχουμε πετύχει την κάμψη του αριθμού των κρουσμάτων όσο ακόμα κρατά ο καιρός και είμαστε σε ανοιχτούς χώρους, παρ’όλα αυτά, συγκριτικά με άλλες παρόμοιου μεγέθους χώρες της Ευρώπης, παραμένουμε σε καλύτερη κατάσταση.

Δείτε ακόμα:  Δασικοί χάρτες: Παράταση 6 μηνών στη διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων

Για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική σημείωσε ότι δημιουργεί ανησυχία καθώς γνωρίζουμε ότι μετά από μερικές μέρες αρκετά από αυτά τα άτομα ενδεχομένως να χρειαστεί να νοσηλευθούν κάτι που ασκεί πίεση στο Σύστημα Υγείας.

Σχετικά με το ενδεχόμενο τοπικού lockdown στην Αττική, ο κ. Θάνος Δημόπουλος υπογράμμισε πως είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο σε σύγκριση με τις πιο μικρές πόλεις. «Είναι μια απόφαση που για να την λάβει κάποιος πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλά δεδομένα και συνιστώσες», είπε. Σημασία έχει να τηρήσουμε τα ισχύοντα μέτρα επανέλαβε ο κ. Δημόπουλος.

Δείτε ακόμα:  Σοκ: Με 17 σφαίρες εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ - Ποιος ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος (βίντεο)

newsit.gr