Πρόεδρος Δ.Σ. Αιγιαλείας: Έχουν καεί πάνω από 20 σπίτια στη Ζήρια

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος ανέφερε ότι τουλάχιστον 20 σπίτια εκτίμησε ότι έχουν καεί στη Ζήρια.

Μίλησε για αναζωπύρωση της φωτιάς που είχε ξεσπάσει την προηγούμενη Δευτέρα με μια μικρή εστία που ξέφυγε πολύ γρήγορα. «Άργησαν να έρθουν τα πυροσβεστικά μέσα, εξαπλώθηκε παρά πολύ γρήγορα η φωτιά, πρόκειται για κατάφυτη και καταπράσινη περιοχή, έχει διανύσει η πυρκαγιά πάνω από 30 χιλιόμετρα, το δυτικό μέτωπο είναι σε εξέλιξη προς Πάτρα και το ανατολικό προς Λόγγο Ανατολικά του Αιγίου».

Είναι, δήλωσε ο κ. Ντίνος, τεράστιες οι ζημιές, βλέπω ένα τεράστιο σπίτι να καίγεται απόλυτη καταστροφή πάνω από 20 σπίτια καήκαν. «Πολλά σπίτια (κάηκαν)… Πέρασε μέσα από τον οικισμό, εκκενώθηκε γρήγορα. Το Λαμπίρι δεν φαίνεται από τον καπνό, καίγεται».

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή όπως είπε ότι πνέουν ισχυροί άνεμοι, τη στιγμή που όταν νυχτώσει τα εναέρια θα πάψουν να επιχειρούν.

Δείτε ακόμα:  Μετεωρίτης «έσκισε» τον ουρανό της Αττικής και έκανε τη νύχτα μέρα - Ορατός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας (φωτό & βίντεο)