Προειδοποίηση Καλλιάνου: Δύσκολες οι επόμενες ημέρες για την Αττική – Πότε θα έχουμε 43αρια

Δύσκολες θα είναι οι επόμενες ημέρες για την Αττική, με το θερμόμετρο να δείχνει ακόμα και 43 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Γιάννη Καλλιάνου.

Για θερμοκρασία κοντά ή και πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου στην Αττική, τις επόμενες ημέρες, προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος, καθώς ο καύσωνας «επελαύνει» ήδη σε ολόκληρη χώρα.

Όπως τονίζει ο μετεωρολόγος, άνοδος της θερμοκρασίας στην Αττική θα γίνβει περισσότερο αισθητή από αύριο, Πέμπτη.

Όσον αφορά στις μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένεται να σημειωθούν στην Αττική τις επόμενες ημέρες, ο υδράργυρος μπορεί να «σκαρφαλώσει» μέχρι και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Ειδικότερα:

Πέμπτη: 40 βαθμοί Κελσίου
Παρασκευή: 42 βαθμοί Κελσίου
Σάββατο: 40-41 βαθμοί Κελσίου
Κυριακή: 41 βαθμοί Κελσίου
Δευτέρα: 42-43 βαθμοί Κελσίου
Τρίτη: 41-42 βαθμοί Κελσίου

Προσοχή :
Α) Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να συνεχιστούν οι θερμοκρασίες άνω των 40°C στην Αττική και για ακόμη κάποιες μέρες μετά την Τρίτη. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.
Β) Υπάρχει το περιθώριο μικρής απόκλισης από τις θερμοκρασίες που σας παρουσίασα, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω. Γι’ αυτό και στην εισαγωγική μου τοποθέτηση κάνω λόγο για ενδεικτικές θερμοκρασίες.
Γ) Στον μεγάλο καύσωνα του 1987, για 8 συνεχόμενες ημέρες οι μέγιστες στην Αττική ξεπερνούσαν τους 40°C. Για να δούμε, θα συμβεί κάτι παρόμοιο και αυτή τη φορά;

 

Δείτε ακόμα:  Ο καιρός τρελάθηκε: Μέσα σε μια εβδομάδα καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνας!

Σε ό,τι αφορά τη διάρκεια του καύσωνα, ο Γιάννης Καλλιάνος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, η θερμή «εισβολή» να παραμείνει στην Αττική, με τον υδράργυρο μάλιστα πιθανόν άνω των 40 βαθμών Κελσίου, και μετά την Τρίτη, κάτι που εντούτοις δεν είναι βέβαιο.

Στο «στόχαστρο» του καύσωνα η Δυτική Ελλάδα

Ο Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο Sputnik, είχε τονίσει το «κύμα» καύσωνα θα είναι ισχυρότερο από την Πέμπτη, σημειώνοντας ότι από εκείνη την ημέρα και για τις επόμενες 7- 8 μέρες τουλάχιστον έως 6-7 Αυγούστου θα έχουμε θερμοκρασίες πολύ υψηλές στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: "Πιο δύσκολα τα πράγματα τον χειμώνα - Σε έναν χρόνο ίσως ξεμπερδέψουμε"

«Στα ηπειρωτικά και ειδικά στα δυτικά θα αγγίξει τους 43 – 44 ενώ στα ανατολικά και βόρεια τους 42 – 43 και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα τους 40 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η κατάσταση θα διατηρηθεί έως τις 6-7 Αυγούστου τουλάχιστον» δήλωσε ο ίδιος.

Όπως τόνισε, στο «στόχαστρο» του καύσωνα θα βρεθεί η Δυτική Ελλάδα, η οποία θα βιώσει θερμοκρασίες έως και 44 βαθμούς Κελσίου.

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Καλλιάνος, σε προβλέψεις του, δεν έχει αποκλείσει ο υδράργυρος να «σκαρφαλώσει» έως και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ακόμα:  Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε για τη Τζούλια Νόβα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Πού θα φτάσει ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες – Ποιες περιοχές θα «βράσουν»

Σε ό,τι αφορά τα προγνωστικά της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), εν τω μεταξύ, αύριο Πέμπτη, οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν στη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία (έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου) και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου (έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου).

Απο την Παρασκευή μέχρι και την Τρίτη προβλέπεται ότι η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και οι μέγιστες τιμές της, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, θα φθάσουν περί τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ υψηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις ελάχιστες τιμές πάνω από τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.