Προειδοποίηση Καλλιάνου: Πυρήνας καταιγίδων από τον Σαρωνικό θα κινηθεί προς την Αττική!

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» επελαύνει και συνεχίζει να επηρεάζει μεγάλο μέρος της επικράτειας. Σύμφωνα μάλιστα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η κακοκαιρία θα χτυπήσει ξανά τις επόμενες ώρες τόσο την Αττική όσο και την Εύβοια. Ωστόσο, ο κ. Κολυδάς ξεκαθάρισε ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι τόσο έντονα όσο χθες (14/10), αλλά θα είναι δυνατές οι μπόρες που θα έρθουν τις επόμενες ώρες.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στο Twitter. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ισχυρες καταιγίδες στην Ανατολική νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα της δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου θα κινηθούν ΒΑ. Η Αττική θα επηρεαστεί και πάλι σε λίγο. H πρόβλεψη αφορά έντονες βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, σε όλη τη χώρα και στην Αττική».

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Έρχεται νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες - Οι περιοχές που θα πληγούν

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος έγραψε στο facebook πως «σε λίγη ώρα πυρήνας καταιγίδων προερχόμενος από τον Σαρωνικό θα κινηθεί προς την Αττική. Ο καιρός θα επιδεινωθεί. Προσοχή»

Οπως ανέφερε νωρίτερα κι ο μετεωρολόγος του Open TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης, το απόγευμα θα χτυπήσει νέο σύστημα καταιγίδων που θα δημιουργήσει προβλήματα, πριν αρχίσει το βαρομετρικό να κινείται οριστικά προς τα ανατολικά. Ηδη πάντως, στο ανατολικό Αιγαίο υπάρχει μεγάλη κακοκαιρία σε εξέλιξη και υπάρχει ισχυρή σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων, αλλά κι εργασιών στην ύπαιθρο. Την ίδια ώρα, ο Μπάλλος συνεχίζει να πλήττει το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Το χαμηλό βαρομετρικό που εκτείνεται από τη νότια Ιταλία μέχρι και την Τουρκία, θα συνεχίσει τις επόμενες ώρες πλήττοντας το Ιόνιο και γενικά τα Επτάνησα, τα δυτικά ηπειρωτικά, τη δυτική Στερεά, καθώς και τη δυτική Πελοπόννησος.

Δείτε ακόμα:  Νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο της 8χρονης – Σχεδόν τέσσερις ώρες έμεινε το κοριτσάκι παγιδευμένο!

Η κακοκαιρία θα αρχίσει να εξασθενεί από το βράδυ στα δυτικά τμήματα της χώρας και θα επιμείνει στην ανατολική Θράκη, την ανατολική Στερεά και το ανατολικό Αιγαίο και γενικότερα στα ανατολικά παράλια της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας. Και το Σάββατο αναμένεται να είναι άστατος ο καιρός, ενώ η βελτίωση θα αρχίσει να φαίνεται από την Κυριακή, οπότε και το φαινόμενο θα κινηθεί ανατολικότερα.

reader.gr