Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Μεγάλη προσοχή για όσους πάνε για μπάνιο το Σαββατοκύριακο

Άστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη και χρειάζεται προσοχή σε όσους πάνε για μπάνιο στη θάλασσα.

Μόνο για μπάνιο δεν θα είναι ο καιρός το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου καθώς η καιρική αστάθεια θα παραμείνει, δίνοντας ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα στην ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα τις επόμενες μέρες, όπως πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο, χαλάζι ή ακόμη και ανεμοστρόβιλους και υδροστρίοβιλους. Ο γνωστός μετεωρολόγος συνιστά μεγάλη προσοχή σε όσους πάνε για μπάνιο το Σαββατοκύριακο και τους καλεί τις μεσημεριανές ώρες εφόσον δουν να πλησιάζει η βροχή να εγκαταλείψουν την παραλία.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι την Τρίτη και στην Αττική!

«Πολύ μεγάλη προσοχή στους κεραυνούς. Μην σας ξεγελάει ότι η μέρα μπορεί να ξεκινάει με ηλιοφάνεια. Τις μεσημεριανές ώρες απομακρυνόμαστε από θάλασσες και υψηλά σημεία. Υπάρχει κίνδυνος και για μπουρίνια για όσους κάνουν θαλάσσια σπορ. Το Σάββατο θα βρέξει αρκετά και στην Αττική σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, οπότε δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή» κατά την πρόγνωσή του στο Open.

Πού οφείλεται η καλοκαιρινή κακοκαιρία

«Αυτό συμβαίνει καθώς πάνω από την χώρα μας αναπτύσσεται μία Ψυχρή Λίμνη. Δηλαδή, ψυχρές αέριες μάζες θα λιμνάσουν πάνω από τη χώρα μας για αρκετές ημέρες θα αρχίσουν να στροβιλίζονται και θα δημιουργούν αυτόν τον άστατο καιρό με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Αυτό συμβαίνει γιατί δημιουργούνται μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές κυρίως αργά το μεσημέρι και το απόγευμα, εκεί που έχουμε τις μέγιστες θερμοκρασίες στην επιφάνεια του εδάφους σε αντίθεση με τα υψηλά στρώματα της ατμόσφαιρας» εξηγεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε ακόμα:  Απεργία: Νέα ανατροπή για το Μετρό - Πότε... παγώνουν οι συρμοί - Οι νέες αλλαγές

Όσο για το μέχρι πότε θα διαρκέσει αυτή τη κατάσταση ο κ.Μαρουσάκης σημείωσε πώς δεν αναμένεται αλλαγή μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας.

ieidiseis.gr