Πρόγραμμα αποκατάστασης – ανάπλασης από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου στις πληγείσες περιοχές σε Ντράφι & Διώνη

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση έχει ξεκινήσει ήδη τον προγραμματισμό αποκατάστασης του οικισμού του Ντραφίου, του τμήματος της Διώνης που έχει πληγεί και όλης της πυρόπληκτης περιοχής έκτασης περίπου 8.000 στρεμμάτων.

Στις εντός σχεδίου περιοχές το έργο αποκατάστασης θα αναλάβει μετά από συνεννόηση με την κεντρική κυβέρνηση ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου.

Θα απομακρυνθεί πρώτα η καμένη ξυλώδης βλάστηση της από όλους τους χώρους των εντός σχεδίου περιοχών και θα μεταφερθούν σε ειδικό χώρο εκτός της πυρόπληκτης περιοχής ώστε να γίνει η τελική επεξεργασία για την απομάκρυνση τους σε προβλεπόμενους αδειοδοτημένους χώρους.

Ταυτόχρονα η τεχνική υπηρεσία σε συνεργασία με συνεργάτες από τους αρμόδιους φορείς, διαμορφώνει τη συνολική μελέτη ανάπλασης της περιοχής.

Μεταξύ άλλων θα αναπλασθούν συνολικά τα πεζοδρόμια ώστε να διαμορφωθούν προσβάσιμα για τους πολίτες υλοποιώντας φυτοτεχνική μελέτη και σε χρόνο που θα είναι ο κατάλληλος για την ανάπτυξη των φυτών. Για το λόγο αυτό οποία παρακαλούνται οι κάτοικοι να μην προβούν σε αυθαίρετες φυτεύσεις.

Οποιεσδήποτε άλλες παραινέσεις ή «πληροφορίες» ή «κατευθύνσεις» από άλλες μη αρμόδιες πηγές , μόνο σύγχυση και δυσκολίες μπορούν να επιφέρουν σε όλους αυτές τις στιγμές.

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου δια των υπηρεσιών του και σε συνεργασία με όλους τους φορείς θα ενημερώνει άμεσα, τακτικά και με υπευθυνότητα τους πολίτες για κάθε κίνηση ή μέτρο που σχεδιάζεται ή υλοποιείται στην πυρόπληκτη περιοχή. Οτιδήποτε άλλο δεν αποτελεί ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής ή επίσημο μέτρο και απλά επιτείνει τη σύγχυση.

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου με όλες του τις δυνάμεις θα βοηθήσει την πλήρη αποκατάσταση της περιοχής ώστε το πράσινο να κυριαρχήσει ξανά στον τόπο μας

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.