Προοπτική επέκτασης του δικτύου Φυσικού Αερίου σε Ανατολική και Δυτική Αττική

Η προοπτική επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον κύριο Φιλίππου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου, από την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε. «Φυσικό Αέριο Αττικής» ο Γενικός Δ/ντης Χρήστος Μπαλάσκας και ο Δ/ντης Μελετών και Κατασκευών Χρήστος Σκουλίδας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο περιφερειακών ενοτήτων.

Μετά την κοινή διαπίστωση ότι και οι δύο παραπάνω περιοχές της Αττικής υπολείπονται σημαντικά ως προς τα δίκτυα σε σχέση με την υπόλοιπη Αττική (η παροχή φυσικού αερίου είναι σχεδόν ανύπαρκτη) και αφού συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν προτού ξεκινήσει η επέκταση του δικτύου στις συγκεκριμένες περιοχές, συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα:

1. Από την πλευρά της «Φυσικό Αέριο Αττικής» να διερευνηθεί άμεσα η δυνατότητα επέκτασης του δικτύου στους δήμους της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής.

Δείτε ακόμα:  ΕΝΦΙΑ: Πληρωμή μέχρι και σε 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις δίνουν οι τράπεζες

2. Εντός του προσεχούς 15νθήμερου να κατατεθεί ένας ενδεικτικός προϋπολογισμός και ενδεικτικές τεχνικές προδιαγραφές των αγωγών που είναι απαραίτητοι για την πραγματοποίηση της επέκτασης.

3. Να ακολουθήσουν συσκέψεις με τα υπουργεία και τους αρμόδιους φορείς για τον προγραμματισμό του παραπάνω έργου και την εξεύρεση πόρων για την υλοποίησή του.

Με την πεποίθηση ότι το φυσικό αέριο είναι ένα κοινωνικό αγαθό απαραίτητο για τις τοπικές κοινωνίες, καθώς αποφέρει οικονομία, ευκολία και ασφάλεια, ενώ έχει και ευεργετικά αποτελέσματα και στο περιβάλλον, ευελπιστούμε ότι θα ευοδωθούν οι προσπάθειες για την επέκταση του δικτύου στην Ανατολική και τη Δυτική Αττική.