Προσαγωγή Φουρθιώτη: Τι ψάχνουν οι Αρχές στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τα τηλεφωνήματα του παρουσιαστή

Το ίδιο καλάσνικοφ που πυροβόλησε κατά τριών αστυνομικών στις 16 Απριλίου χρησιμοποιήθηκε και στην επίθεση κατά κατά του σπιτιού του, μια μέρα αργότερα – Υπό εξέταση το ενδεχόμενο σκηνοθετημένης επίθεσης με συγκεκριμένα κίνητρα

Μέσα από τηλεφωνικές συνομιλίες, διαδικτυακές κινήσεις και επαφές αναζητούν οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών την άκρη του νήματος μεταξύ του Μένιου Φουρθιώτη και δυο ατόμων με ποινικό παρελθόν για να φωτίσουν δύο υποθέσεις που έχουν κοινό παρονομαστή: Το καλάσνικοφ που στις 17 Απριλίου πυροβόλησε εννέα φορές κατά του σπιτιού του παρουσιαστή και λίγες ώρες νωρίτερα το ξημέρωμα της 16ης Απριλίου από το ίδιο όπλο δέχθηκαν τρεις σφαίρες αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην οδό Θησέως στην Νέα Ερυθραία που πήγαν να ελέγξουν μια περίεργη μηχανή.

Οι τρεις άνδρες προσήχθησαν από χθες στη ΓΑΔΑ και εξετάζονται προκειμένου να δουν αν έχουν κάποια ανάμειξη στα δύο παραπάνω γεγονότα. Σημειώνεται ότι έχουν μπει στο μικροσκόπιο και οι καταγγελίες του δημοσιογράφου εκδότη Κώστα Βαξεβάνη που είχαν ως αποτέλεσμα να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα, ενώ όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αυξήθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας για τον Κώστα Βαξεβάνη.

Οι αναλυτές του Εκβιαστών, προσπαθούν μέσα από τις καταθέσεις των προσαχθέντων αλλά και το υλικό που έχουν μαζέψει από την έφοδο – παρουσία εισαγγελέα – που έκαναν στο σπίτι και το γραφείο του Φουρθιώτη να φωτίσουν τη μυστηριώδη ιστορία εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο μιας σκηνοθετημένης επίθεσης με συγκεκριμένα κίνητρα. Από το σπίτι του Φουρθιώτη κατασχέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός ο οποίος γίνεται φύλλο και φτερό στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για να την αναζήτηση στοιχείων.

Δείτε ακόμα:  Γεννήθηκαν τα δίδυμα μωράκια της εγκύου που εγκλωβίστηκε λόγω χιονιά

protothema.gr