Προσοχή! Κακοποιοί υποδύονται τους τεχνικούς της ΔΕΗ για να μπουν σε σπίτια στην Αν. Αττική!

Κακοποιοί υποδύονται τους τεχνικούς της ΔΕΗ για να μπουν σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Ανατολικής Αττικής και όχι μόνο

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στη ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχολιάζει το γεγονός που έχει παρατηρηθεί έντονα το τελευταίο διάστημα ως εξής:

“Νέα έξαρση φαίνεται να έχει, το φαινόμενο των κλοπών από κακοποιούς που υποδύονται τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι προσεκτικοί και καχύποπτοι κάθε φορά που επιτήδειοι ζητούν να ελέγξουν την εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση. Αυτός και μόνον είναι αρκετός λόγος για να υποψιαστούν ότι “κάτι δεν πάει καλά”.

Δείτε ακόμα:  Μαραθώνας: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για καπνούς - Τι συνέβη

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι κανείς από τους τεχνικούς της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει αρμοδιότητα να μπει στο σπίτι τους και σίγουρα οι δικοί μας τεχνικοί δεν το κάνουν όταν επεμβαίνουν για να αντιμετωπίσουν βλάβες.

Οι διοικήσεις των εταιριών του Ομίλου ΔΕΗ χρειάζεται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών ώστε να σταματήσει η δράση των δήθεν τεχνικών που επιλέγουν, συνήθως ηλικιωμένους, για να τους εξαπατήσουν.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 104 νέα κρούσματα στην Ανατολική Αττική - Ο χάρτης της διασποράς

Ακόμα, οι διοικήσεις θα μπορούσαν να επαναχορηγήσουν στο προσωπικό, ειδικές κάρτες με τις οποίες ήταν εφοδιασμένοι παλαιότερα οι τεχνικοί των συνεργείων της ΔΕΗ.

Πάντως και με αφορμή το τελευταίο περιστατικό, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί τους πολίτες να μην επιτρέπουν σε αγνώστους να εισέρχονται στην κατοικία τους”