Πρόταση για… Μαρτίνειο Κέντρο Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου


Συζήτηση για την πρόταση του δημάρχου να ονομαστεί το Κ. Υ. Ραφήνας σε Μαρτίνειο Κέντρο έγινε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου…

2. Λήψη απόφασης περί έγκρισης υποβολής πρότασης στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής για ονομασία του Κέντρου Υγείας Ραφήνας – Πικερμίου σε «Μαρτίνειο Κέντρο Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου»

Εισήγηση από τον κ. Πιστικίδη ο οποίος είπε ότι υπάρχει παλαιότερη πρότασή μου, που έχει δημοσιευθεί και στο περιοδικό του δήμου Αραφήν, με την οποία – γίνεται προσπάθεια να μπει το Κ.Υ Ραφήνας στον χάρτη των εφημεριών. Δεν σημαίνει ότι επιβουλευόμαστε στην λειτουργία των άλλων κοντινών κέντρων υγείας. Μετά από πρόταση του δημάρχου το Κ.Υ επισκέφτηκε ο κ. Πατούλης ο οποίος εντυπωσιάστηκε και ευχαρίστησε και εκείνος τον κ. Μαρτίνο.

Δείτε ακόμα:  Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη Ραφήνα & τη Νέα Μάκρη - Δείτε μέχρι πότε

Βουδούρης: Αν συμφωνεί ο κ. Μαρτίνος. Διαφωνώ με το Μαρτίνειο, σήμερα συνέλαβαν τον Μαρτίνη, και συνήθως στις ονοματοθεσίες δίνεται το πλήρες όνομα «Αθανάσιος Μαρτίνος»

Ο κ. Πιστικίδης απάντησε ότι ο κ. Μαρτίνος έχει ερωτηθεί και ότι έχουν γίνει συζητήσεις για να προστεθεί το όνομα του κ. Μαρτίνου αλλά και της συζύγου του.

Ο κ. Φαφούτης ρώτησε αν μπορεί ο δήμος να αλλάξει την ονομασία, με τον κ. Πιστικίδη να απαντά ότι είναι πρόταση.

Δείτε ακόμα:  Ουρές στο Εκπτωτικό Χωριό στα Σπάτα - Υποτονική η κίνηση στη Ραφήνα (φωτό)

Ο κ. Αδαμόπουλος είπε ότι συμφωνεί και ότι θα πρέπει η απόφαση αυτή να ληφθεί ομόφωνα.

Ο κ. Μπουρνούς τόνισε την σεμνότητα του κ. Μαρτίνου αλλά και τις δυνατότητες που έχει το Κ.Υ και πόσο μπορεί να προσφέρει αν λειτουργήσει σε 24ωρη βάση.

Έκανε και εκείνος την πρόταση να δοθεί το όνομα «Αθανάσιος Μαρτίνος Κ.Υ Ραφήνας» με τον κ. Μικρόπουλο να συμφωνεί και να δηλώνει ότι το Μαρτίνειο σαν όνομα μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό λόγω των πρόσφατων γεγονότων.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Ξηλώθηκαν οι στάσεις των λεωφορείων - Δείτε γιατί (φωτό)

Ο κ. Τσαλαπατάνης στην τοποθέτηση του είπε ότι είναι άλλο δωρητής και άλλο ευεργέτης και με την αλλαγή της ονομασίας μπαίνουμε σε άλλα μονοπάτια με τα οποία δεν συμφωνεί.

Ψηφοφορία

Τσαλαπατάνης κατά

Κατά πλειοψηφία 12 υπέρ – 1 κατά