Πρώτη νύχτα “ελευθερίας” για τους εμβολιασμένους – Γέμισαν τα νυχτερινά μαγαζιά (φωτό)

Πρώτη νύχτα “ελευθερίας” για τους εμβολιασμένους, οι οποίοι κατέκλυσαν νυχτερινά μαγαζιά και εστιατόρια. Η κακοκαιρία “Αθηνά” με τις βροχές και την πτώση της θερμοκρασίας, έκανε τις συνθήκες ιδανικές για να επιλέξουν εσωτερικούς χώρους για να πιούν το ποτό τους, να φάνε και να διασκεδάσουν με μια δόση… επιστροφής στην κανονικότητα.

Από χθες η διασκέδαση για τους εμβολιασμένους πολίτες στους αμιγείς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας επανέρχεται σε μία εποχή που θυμίζει αυτή προ του κορονοϊού.

Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς γέμισαν τα νυχτερινά μαγαζιά, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες.

Τι θα ισχύει για τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους πολίτες

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Στα σκαριά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και για τους 50αρηδες!

-Υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους πολίτες στους αμιγείς κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας.

-Για τους εργαζόμενους σε αυτούς τους χώρους θα ισχύουν τα προβλεπόμενα μέτρα, δηλαδή η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία. Σε ό,τι αφορά στους ανοικτούς αμιγείς χώρους, θα ισχύουν τα ίδια μέτρα.

-Αυτό σημαίνει ότι θα είναι πάρα πολύ αυστηρό το πλαίσιο σε όσα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δέχονται και πολίτες που δεν είναι εμβολιασμένοι ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης.

-Για τους άλλους μικτούς χώρους στη διασκέδαση, ισχύουν οι περιορισμοί ως έχουν.

Φυσικά, οι έλεγχοι είναι εντατικοί. Ειδικό πρόγραμμα ελέγχων, βάσει στοχευμένου σχεδίου, ξεκίνησε σε όλη την επικράτεια, με αντικείμενο την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, από την ΕΛΑΣ και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), σε συνεργασία με τη ΔΙΜΕΑ, την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τις Δημοτικές Αστυνομίες.

Δείτε ακόμα:  Στα «μαύρα» όλη η Λαμία: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 14χρονης Κυριακής

Το σχέδιο ελέγχων είναι προσαρμοσμένο στις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ από 9 έως 23 Οκτωβρίου 2021 και αφορούν, κυρίως, την άρση των απαγορεύσεων για όλους τους εμβολιασμένους.

Στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος, συγκροτούνται μεικτά κλιμάκια, από τις παραπάνω υπηρεσίες και φορείς, τα οποία θα περιπολούν σε όλες τις περιοχές τις χώρας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα θα επικεντρώνεται στους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και ταυτοπροσωπίας σε όσους εισέρχονται σε κλειστούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης, σύμφωνα με τις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ.

Δείτε ακόμα:  Κι όμως η Εφορία σβήνει χρέη! Ποιοι βγαίνουν από τη λίστα των οφειλετών

Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τα αστικά κέντρα, αλλά θα επεκταθούν μέχρι και στο τελευταίο χωριό της χώρας και «θα καλύψουν το σύνολο της επικράτειας και των δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών μέτρων, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας», όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ).

enikos.gr