Πρωτοχρονιάτικο λαχείο: Η άγνωστη ιστορία με τη νεαρή Σαμιώτισσα που έβαλε στο πλυντήριο… 6 εκατ. δραχμές!

Μια από πιο απρόβλεπτες συνέπειες της πανδημίας που διανύουμε, είναι η, για πρώτη φορά, ακύρωση της διοργάνωσης του Πρωτοχρονιάτικου λαχείου, που δίνει την ελπίδα σε εκατομμύρια και σε έναν τα πολλά χρήματα.

Επειδή όμως η ζωή κάνει απίστευτους ομόκεντρους κύκλους, το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο έχει πέσει άλλη μια φορά «θύμα» πανδημίας, γρίπης αυτή τη φορά, τον Ιανουάριο του 1970. Ένα από τα θύματα της γρίπης του Χόνγκ Κόνγκ -ή «γρίπη του Μάο» λόγω ότι ξεκινά από την Κίνα- είναι και μια νεαρή Σαμιώτισσα, οικονόμος σε σπίτι στο Κολωνάκι, που αγοράζει 10 πρωτοχρονιάτικα λαχεία και σημειώνει τα νούμερα τους.

Δείτε ακόμα:  Ανοίγουν τα Γυμναστήρια στις 31 Μαΐου για όλους - Τι ισχύει για τις επιδοτήσεις

Η πρώτη μέρα του 1971 τη βρίσκει στο κρεβάτι με υψηλό πυρετό λόγω γρίπης, ν’ αδιαφορεί για τα αποτελέσματα της κλήρωσης του λαχείου. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τον χωροφύλακα αρραβωνιαστικό της στη Κρήτη, που διαβάζοντας τον πρώτο αριθμό της κλήρωσης, θυμάται ότι αυτός ανήκει στην αρραβωνιαστικιά του.

Όταν την ενημερώνει, αυτή θεωρεί ότι άλλαξε επιτέλους η τύχη της αλλά δεν έχει υπολογίσει τον αστάθμητο παράγοντα του πλυντηρίου… Η ρόμπα στην οποία βάζει τον τυχερό λαχνό έχει μπει στο πλυντήριο και γίνεται κομμάτια.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές με καταιγίδες και χαλάζι μέχρι το βράδυ του Σαββάτου

Η προσπάθεια συγκόλλησης του λαχείου, και της ελπίδας, δεν στέφεται από επιτυχία αφού βρίσκονται μόνο τα πρώτα τρία νούμερα του λαχνού και ο αριθμός της σειράς, τα οποία φυσικά δεν αρκούν για την είσπραξη των χρημάτων, τα οποία ξεπλύθηκαν αλλά δεν αποδόθηκαν ποτέ…

Δε γνωρίζουμε αν η τέχνη αντιγράφει τη ζωή ή το αντίθετο, αλλά την ίδια χρονιά με τα ατυχές περιστατικό, γυρίζεται η πασίγνωστη ελληνική ταινία «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι», στο σενάριο της οποίας η Ρένα Βλαχοπούλου κερδίζει το πρώτο αριθμό του λαχείου, αλλά μένει με τη χαρά αφού ο Χρόνης Εξαρχάκος έχει βάλει τον τυχερό λαχνό στο πλυντήριο…

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 1.402 νέα κρούσματα - 56 νέοι θάνατοι, 647 οι διασωληνωμένοι

EleftherosTypos.gr