Πρόβλεψη για 500 κρούσματα την ημέρα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις για γεωμετρική άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού, που θα αγγίξουν τα 500 την ημέρα μέχρι το τέλος Αυγούστου, έχουν στα χέρια τους τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και φυσικά η Κυβέρνηση.

Και αυτά τα δεδομένα, μαζί με την διαπίστωση ότι στην έκρηξη των κρουσμάτων με την έναρξη της τουριστικής περιόδου ο μέσος όρος ηλικίας των φορέων έπεσε στα 36 χρόνια, προκαλούν τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα, αλλά και την ιδιαίτερη αναφορά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στους νέους που επιστρέφουν από διακοπές, κατά την έναρξη ευρείας σύσκεψης το πρωί, που ανέφερε χαρακτηριστικά:

Δείτε ακόμα:  Τρόμος! Αυτοκίνητο εκτός ελέγχου περνάει ξυστά από καρότσι με μωρό και πέφτει σε κατάστημα! (βίντεο)

«Θέλω να κάνω ειδική έκκληση στους νέους μας, στα νέα παιδιά. Έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία, 17, 23 και 22, γνωρίζω την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά παρακαλώ, έκκληση: Προσοχή, προσέξτε τους εαυτούς σας, δεν είστε άτρωτοι, και κυρίως αυτοί που δεν είναι άτρωτοι είναι οι γονείς σας και οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του astinomiko.gr οι ειδικοί αναλυτές των δεδομένων εξάπλωσης του κορoνοϊού, που συνεργάζονται με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αυτή την περίοδο, αναλύοντας όλα τα δεδομένα που έχουν στην διάθεσή τους από την ημέρα που άνοιξε η τουριστική περίοδος, παρέδωσαν στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά τα αποτελέσματα που αναφέρουν πως μέχρι το τέλος του Αυγούστου τα κρούσματα σε ημερήσια βάση θα φτάσουν τα 500!

Δείτε ακόμα:  Χαρδαλιάς για κακοκαιρία Ιανός: Δημιουργεί και νέο μέτωπο – Φέρνει πολύ ισχυρές καταιγίδες, θα πλήξει απόψε και την Αττική

Η θετική πλευρά αυτής της ανάλυσης είναι πως στο αμέσως επόμενο διάστημα, δηλαδή τον Σεπτέμβριο, αναμένεται βάση των ίδιων αναλύσεων αντίστοιχη γεωμετρική πτώση σταδιακά, που εάν εφαρμοστούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που ισχύουν ήδη, αλλά και όσα ανακοινωθούν μέχρι τότε, θα φτάσει στα πολύ χαμηλά επίπεδα του Μαΐου.

Προφανώς σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή την ανάλυση των επιδημιολογικών και άλλων δεδομένων παίζει η μαζική μετακίνηση τουριστών και προς την Ελλάδα και εσωτερικά.

Δείτε ακόμα:  Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων! Βροχές και έντονες καταιγίδες και στην Αττική

Πηγή: astinomiko.gr