Προβληματισμός λόγω… κορονοϊού για τους διακινητές των μεταναστών

Αναβρασμό έχει προκαλέσει στην περιοχή της Σητείας και τις εμπλεκόμενες αρχές το θέμα με τους 2 συλληφθέντες ως διακινητές των μεταναστών που διασώθηκαν την περασμένη εβδομάδα μετά από το ναυάγιο του σκάφους στο οποίο επέβαιναν.

Τουλάχιστον ο ένας από τους δύο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ και ο δεύτερος θεωρείται “ύποπτο κρούσμα”. Η παραμονή των δύο μέχρι και σήμερα στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, καθώς το λιμενικό, που έχει την αρμοδιότητα δεν διαθέτει τον απαιτούμενο χώρο, “πονοκεφαλιάζει” την ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε ακόμα:  Έγκλημα, Σπέτσες: Συγκλονίζει η μητέρα του 26χρονου - Τα τελευταία λόγια του θύματος

Παράλληλα προβληματισμό έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι μέχρι και την ώρα που έγιναν γνωστά τα θετικά αποτελέσματα του τεστ Covid-19, όχι μόνο για διακινητές αλλά και για μετανάστες του συγκεκριμένου ναυαγίου, είχαν έρθει σε επαφή μαζί του πληρώματα σκαφών, διασώστες και πολλοί άλλοι.

Να σημειωθεί ότι οι δύο συλληφθέντες ήδη οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα, στα Δικαστήρια Νεάπολης ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί η απολογία τους. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι λιμενικοί που είχαν αναλάβει την μεταφορά τους στον εισαγγελέα ήδη εξετάστηκαν για κορονοϊό, με τα αποτελέσματα να βγαίνουν αρνητικά.

Δείτε ακόμα:  Απήγαγαν 23χρονο και τον κρατούσαν όμηρο για λύτρα

Και από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ επισημαίνεται ότι στο χώρο όπου κρατούνται λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, ενώ με την απομάκρυνσή τους θα γίνει και η σχετική απολύμανση του χώρου.

Την ίδια ώρα, το ζήτημα που έχει προκαλέσει αναταραχή είναι ότι ήδη βρέθηκαν μια φορά στο χώρο των δικαστηρίων πριν επιβεβαιωθεί ότι τουλάχιστον ο ένας είναι θετικός στον κορονοϊό. Παράλληλα παραμένει άγνωστο ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί για την απολογία και την πιθανή προφυλάκισή τους.

Δείτε ακόμα:  «Σε παρακαλώ κόψε το ρεύμα σε μια ώρα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου»

cretalive.gr