Ψυχοθεραπεία στις… σκηνές για τους σεισμοπαθείς!

Υποστήριξη από εξειδικευμένους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας και ομάδα εθελοντών από την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠαΓΝΗ

Προτεραιότητα στην… ψυχολογική υποστήριξη των σεισμοπαθών στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου δίνει η Πολιτεία, με την εγκατάσταση στην περιοχή της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ειδικότερα, στο χώρο προσωρινής διαμονής των σεισμόπληκτων συστάθηκε γραφείο για την παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στους σεισμόπληκτους σε καθημερινή βάση, για την αξιολόγηση των αναγκών τους, από εξειδικευμένους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας και ομάδα εθελοντών από την Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠαΓΝΗ.

Καλή και άγια η ψυχολογική υποστήριξη, δε λέμε, αλλά μήπως το κράτος θα έπρεπε να ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με τη «λεπτομέρεια» ότι οι εν λόγω σεισμόπληκτοι, εκείνο που χρειάζονται πρωτίστως είναι να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία ή άλλα καταλύματα της προκοπής, παρά να παραμένουν επί σειρά ημερών σε σκηνές μέσα στο κρύο (δεν πέφτει και λίγο η θερμοκρασία το βράδυ…).

Για την ιστορία, η Κινητή Μονάδα λειτουργεί υπό το συντονισμό του Υπουργείου Υγείας, της Διοικήτριας της 7ης Υ.ΠΕ. κ. Ε. Μπουρμπουδάκη, τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της Κινητής Μονάδας Ν. Βγόντζα και το προσωπικό του Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου. Στο προσεχές διάστημα δε, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις και σε άλλες πληγείσες περιοχές.

newsbreak.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.