Πτώση Φάντομ: Άκαρπες οι έρευνες για τον κυβερνήτη – Επιστρατεύεται το υποβρύχιο «Ναυτίλος»

Τα σενάρια που κατέληξαν στην τραγωδία

Την ώρα που η αγωνία κορυφώνεται και όλοι ελπίζουν σε ένα θαύμα, συνεχίζονται χωρίς σταματημό οι έρευνες για τον κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ που έπεσε στην Ανδραβίδα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής ο 31χρονος Ευστάθιος Τσιτλακίδης εξακολουθεί να αγνοείται.

Πλέον οι αρχές ψάχνουν για τον σμηναγό του Φάντομ σε βάθος 1000 μέτρων ανοιχτά της Ανδραβίδας και γι’αυτό τον λόγο αναμένεται να επιστρατευτεί το ειδικό υποβρύχιο για μεγάλα βάθη, «Ναυτίλος», το οποίο ανήκει στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη (31.1.2023) ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός του του ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, επισκέφθηκαν στην Τρίπολη την οικογένεια του πιλότου Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα – που έχασε τη ζωή του κατά την πτώση του Φάντομ – προκειμένου να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους.

Απαρηγόρητοι οι γονείς του υποσμηναγού Μάριου Τουρούτσικα δέχτηκαν τα συλλυπητήρια τους.

Την ίδια ώρα, οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά με πλωτά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους, ενώ πολλά είναι τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας.

Σύμφωνα με το Mega, ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι να υπήρξε κάποια μηχανική βλάβη κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής πτήσης ή να προέκυψε κάποιο θέμα στην υγεία του κυβερνήτη.

Το Φάντομ πετούσε σε 100 μέτρα ύψος με 800 χλμ/ώρα, ενώ το σώμα των πιλότων είχε δύναμη 5G, δηλαδή πάνω από 400 κιλά.

Το μοιραίο Φάντομ το παρέλαβε η πολεμική αεροπορία το 1974, ενώ τα αεροσκάφη αναβαθμίστηκαν το 2000. Η αεροπορία διαθέτει συνολικά 33 τέτοια αεροσκάφη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.