Ραφήνα: 9600 νέα βιβλία στη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Πάνω από 25000 το σύνολο των τίτλων!

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως «Παγκόσμια ημέρα βιβλίου». Σημαδιακό ότι σήμερα 23 Απριλίου 2021 ο ΔΟΠΑΠ και οι άνθρωποι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, ολοκλήρωσαν ένα τεράστιο σε όγκο και πολύ δύσκολο έργο μέσα στους περιορισμούς της πανδημίας που βιώνουμε όλοι μας και με χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι: .

Οι συμπολίτες μας πλέον αποκτούν τη δυνατότητα πρόσβασης σε 9.600 νέους τίτλους βιβλίων οι οποίοι πλούτισαν την συλλογή μας, υπερήφανοι για τη δουλειά της καταλογογραφησης, ταξινόμησης και ταξινόμησης και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τα μέλη μας όταν με το καλό βγούμε από την περιπέτεια που ζούμε.

Η συλλογή της βιβλιοθήκης μας έφτασε πλέον στους 25.000 περίπου τίτλους βιβλίων και η προσπάθεια μας συνεχίζεται.

Οι αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα ( π.χ. έλλειψη χώρου, έλλειψη προσωπικού) δεν επέτρεπαν την επεξεργασία αυτού του υλικού με την ταχύτητα και τους ρυθμούς που επιθυμούσαμε.

Η περίοδος της πανδημίας μέσα σε όλα τα κακά που δημιούργησε μας έκανε και ένα καλό. Μας έδωσε τον χρόνο να επικεντρωθούμε στην επεξεργασία του υλικού και να εκμεταλλευτούμε την συγκυρία αυτή προς όφελος των μελών και των συμπολιτών μας

«Πάντα φανταζόμουν τον παράδεισο σαν ένα είδος βιβλιοθήκης» έλεγε ο Μπόρχες κι εμείς θέλουμε και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα μικρό παράδεισο γνώσης, φαντασίας και απόλαυσης και ταξιδιών του νου, εδώ στην πόλη μας…

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.