Ραφήνα: Αυτό είναι το πολυτελές σκάφος που εντόπισαν οι λιμενικοί – Πως στήθηκε η απάτη (φωτό)


Εκμεταλλευόμενοι τα σοβαρά προβλήματα υγείας του, έστησαν μια πρωτόγνωρη απάτη και κατάφεραν να πουλήσουν το πανάκριβο σκάφος του. Μετά από τρία χρόνια όμως κι εφόσον το θύμα συνήλθε, απευθύνθηκε στις λιμενικές αρχές της Ραφήνας οι οποίες κατάφεραν να βρουν τους δράστες, αλλά και να εντοπίσουν το πανέμορφο ταχύπλοο.

Όλα ξεκίνησαν το 2018 κι ενώ το σκάφος βρίσκονταν για φύλαξη σε συγκεκριμένο χώρο στάθμευσης. Ο μηχανικός του σκάφους, μόλις πληροφορήθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του ήταν βαριά άρρωστος, πιστεύοντας ότι θα πεθάνει μετέφερε αρχικά το σκάφος σε ένα άλλο σημείο.

Με τη βοήθεια ενός δικηγόρου κι ενός συμβολαιογράφου αφού χρησιμοποιήθηκαν μετά τη δημιουργία τους τα απαραίτητα πλαστά έγγραφα το σκάφος τύπου Cigarette 38TS, το οποίο φέρε δύο μηχανές 500 hp, μεταβιβάστηκε έναντι 170.000 ευρώ σε μεγάλη εταιρία σκαφών της Ελλάδας.

Δείτε ακόμα:  Ξεκίνησε ο νέος κύκλος ψεκασμών για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε Ραφήνα, Μαραθώνα, Αρτέμιδα, Μαρκόπουλο & Παλλήνη

Η εταιρεία μάλιστα που το αγόρασε έκοψε και τιμολόγιο, ενώ το σκάφος που εντοπίστηκε από τους άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, τους οποίους συνέδραμαν σε επίπεδο πληροφοριών και συνάδερφοι του από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού, δεν έφερε πάνω του τις δύο μηχανές μεγάλη ισχύος.

Αν και οι υπεύθυνοι της εταιρείας ανέφεραν ότι τις είχαν βγάλει για σέρβις, οι αξιωματικοί του λιμεναρχείου Ραφήνας εκτιμούν ότι σκοπό τους ήταν η πώληση τους για να μην γίνουν αντιληπτοί σε κάποιο έλεγχο.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Πρασίνισε ο λόφος πάνω από την Αγία Βαρβάρα - Επιτυχής δεντροφύτευση με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών (φωτό)

Ο ιδιοκτήτης του σκάφους που επέζησε τελικά, μόλις διαπίστωσε τι είχε συμβεί απευθύνθηκε στο Λιμεναρχείο της Ραφήνας και τους εξιστόρησε την περιπέτεια του. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού του ταχύπλοου και προχθές το μεσημέρι τρία άτομα της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, υπό τις εντολές του Κεντρικού Λιμενάρχη Γιώργου Κατσούλη, ανακάλυψαν τον τόπο στάθμευσης του σκάφους και το κατάσχεσαν. Μάλιστα υποβλήθηκε και μήνυση για υπεξαίρεση σκάφους άνω των 100.000 ευρώ.

newsit.gr