Ραφήνα: Αναστάτωση στην Καλλιτεχνούπολη από την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Καλλιτεχνούπολης στη Ραφήνα, η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα σπιτιού

Το θέμα ανέδειξε πρώτη η σύζυγος του μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, η οποία πριν από μερικές ημέρες σε ανάρτηση της ανέφερε:

Σήμερα τοποθετήθηκε με γερανό κεραία κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα σπιτιού στην Καλλιτεχνούπολη. Το σπίτι βρίσκεται επί της οδού Άγγελου Σικελιανού. Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022

Σε άλλη ανάρτηση άλλη κάτοικος της περιοχής ανέφερε:

Δείτε ακόμα:  Σοβαρό τροχαίο στη Λ. Μαραθώνος - Ουρές χιλιομέτρων προς Ραφήνα

“Σχετικά με το θέμα ΚΕΡΑΙΑ!

Ύστερα από επικοινωνία μου με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, ενημερώθηκα με λίγα λόγια τα παρακάτω! Αρχικά πλέον δεν μπορεί να εγκατασταθεί καμία κεραία χωρίς άδεια, οποτε θεωρητικά το κομμάτι της απομάκρυνσης της είναι σχετικά δύσκολο!

Επίσης, όσες κεραίες τοποθετούνται σε κατοικημένη περιοχή πρέπει να εκπέμπουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό ακτινοβολίας το οποίο είναι θεωρητικά ασφαλές σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας.

Με λίγα λογια το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρούμε έναν δικηγόρο να ελέγξει τις άδειες αν όντως είναι όλα όπως πρέπει, γιατί είναι το μόνο που μπορούμε να πατήσουμε! Σε δεύτερη μοίρα, εφόσον έχει τεθεί σε λειτουργία, μπορούμε να καλέσουμε τον οργανισμό αυτό να κάνει μέτρηση της ακτινοβολίας για να γνωρίζουμε εάν είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια που ισχύουν για κατοικημένες περιοχές!

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Αυτό είναι το νέο ΔΣ του Λυκείου των Ελληνίδων - Παραμένει πρόεδρος η Ε. Γκατσοπούλου

Το κόστος της μέτρησης είναι στα 160€ +φπα και μπορώ να το προχωρήσω μέσω αίτησης εφόσον συγκεντρώσουμε τα χρήματα και εφόσον είμαστε βέβαιοι ότι έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία. ”

Να θυμίσουμε πως το Φθινόπωρο του 2019, είχε εγκατασταθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας στις Μαρίκες, που είχε προκαλέσει την κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής.

Φωτό αρχείου