Ραφήνα: Διαμαρτυρία από την Ένωση Γονέων για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία (φωτό & βίντεο)


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής η Ένωση Γονέων Ραφήνας Πικερμίου στην κεντρική πλατεία, για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία με αφορμή το αυριανό άνοιγμα των Λυκείων

Το ΔΣ του συλλόγου είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές για να συμμετέχουν

Η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κα. Νατάσα Γιάννου ανέγνωσε το κάλεσμα διαμαρτυρίας το οποίο αναφέρει:

Μετά από 5 μήνες με κλειστά τα σχολεία, κι ενώ η πανδημία δε φαίνεται να έχει ακόμα ελεγχθεί, η κυβέρνηση αποφασίζει την Δευτέρα 12/4 να ανοίξει τα λύκεια.

Ο προβληματισμός των γονέων όλο αυτό το διάστημα έχει μετατραπεί πλέον σε διαμαρτυρία και καταγγελία για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το υπουργείο Παιδείας όλα τα ζητήματα, που έχουν προκύψει στην εκπαίδευση.

Δείτε ακόμα:  Φωτιά, Σταμάτα: «Θα είχαμε νέο Μάτι αν δεν είχαν γίνει οι καθαρισμοί»

Καταγγέλλουμε:

 ότι εδώ κι ένα χρόνο αγνοεί προκλητικά τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας για ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και πρόληψης της διασποράς του ιού. Την Δευτέρα τα παιδιά μας επιστρέφουν στις ίδιες τάξεις των 25 μαθητών, με όλα εκείνα τα κτιριακά κι άλλα προβλήματα, που δυσχεραίνουν την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 ότι για ακόμα μία φορά η ευθύνη της διαχείρισης της πανδημίας στα σχολεία «πέφτει» πάλι στους γονείς και τους μαθητές με το υποχρεωτικό μέτρο της αυτοδιάγνωσης (self test).

Δείτε ακόμα:  Κορωπί: Αγκαλιάζει ηλικιωμένους και τους κλέβει!

 ότι το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση με τρόπο τιμωρητικό και απορριπτικό επιβάλλει στην μαθητική κοινότητα, με την λεγόμενη «κάρτα», την συμμόρφωση σε κανόνες, οι οποίοι στην ουσία καταλύουν το αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών στην εκπαίδευση.

Διεκδικούμε:

 Αραίωση των μαθητών ανά τμήμα.

 Να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό διενέργειας μαζικών κι επαναλαμβανόμενων αξιόπιστων τεστ (όχι self test) σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 Να συνδεθεί το σχολείο με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να προσληφθούν σχολίατροι και σχολικοί νοσηλευτές.

 Ενισχυτική διδασκαλία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 120 νέα κρούσματα στην Ανατολική Αττική - Που εντοπίζονται

 Κατάργηση των προαγωγικών εξετάσεων για την φετινή χρονιά. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

 Προσλήψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε όλα τα σχολεία.

 Κανένας μαθητής εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω αδυναμίας ανταπόκρισης στα self-test.

 Ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις πυρόπληκτες οικογένειες της περιοχής μας, όπου μετά από τριάμισι χρόνια ακόμα κάποιοι δεν έχουν πάρει την άδεια να φτιάξουν τα σπίτια τους.

Στη συνέχεια τα μέλη της Ένωσης μοίρασαν φυλλάδια ενώ η κα. Γιάννου απεύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή σε ψήφισμα για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία (ΕΔΩ)

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ